Eveniment-Social

Jefuit de 230.000 de lei si apoi aruncat din tren

Publicat: 23 apr. 1999
1

•Marian Paduraru si-a pierdut ambele picioare •Tinarul nici nu apucat sa observe agresorii

La Spitalul „Parhon” a fost adus zilele trecute unul din cele mai impresionante cazuri de agresiune din ultimii ani. Tinarul Marian Paduraru, 29 ani, din Birlad si-a pierdut ambele picioare in urma unui atac al unei bande de hoti care doreau sa-l jefuiasca. Nefericitul eveniment a avut pe 9 aprilie, chiar in Vinerea Mare, in tren.

Marian plecase la ora 20:30 din Birlad spre Zorleni, judetul Vaslui, unde locuiesc parintii sai, la care urma sa-si petreaca sarbatorile. La acea ora era deja intuneric, iar trenul era mai mult gol. In vagonul in care calatorea Marian nu mai era nimeni. El ne-a povestit ca nici nu stie de unde a aparut cineva care l-a lovit puternic in cap.

„N-am observat pe nimeni sa vina spre mine. Vagonul era absolut gol”, a povestit el. Mai mult nu-si aminteste; probabil ca si-a pierdut cunostinta de la prima lovitura. S-a trezit direct la Spitalul Municipal Birlad, fara bani si, infinit mai grav, fara ambele picioare, cu multiple echimoze – care indicau faptul ca a fost aruncat din tren. Cei 230 de mii de lei care i-au fost luati reprezentau prima pe care-o primise pentru Paste. Se pare ca bietul tinar a fost observat ca are bani si apoi urmarit indeaproape, pina in momentul atacului.

Din nefericire, nimeni nu poate sti cine sint agresorii. Concubina sa, Dorina Calin, a anuntat Politia dar, din lipsa de date, ancheta pare a fi condamnata la esec. Nu mai ramine decit sa se spere ca sanatatea lui Marian, deja afectata de pierderea integritatii corporale, sa revina la normal (cit de normal va fi, oare?). Dupa cum se exprima dr. Alexandrina Stoian, seful clinicii ATI, unde se afla acum internat Marian, tinarul are toate sansele sa-si revina; viata sa nu mai este in pericol. Totusi, el se afla inca in stare de soc psihologic, fiind nenatural de detasat de ceea ce i s-a intimplat.

„Este inca unul din cazurile deosebit de grave care au ajuns la noi. De multe ori aproape ca nici nu poti lucra cum trebuie, atit esti de miscat. Eu nu stiu cum ar fi mai bine, dar citeodata ma gindesc ca s-a gresit atunci cind a fost scoasa pedeapsa cu moartea din Codul Penal. Sint situatii cind orice pedeapsa ar capata un infractor, nu e destul. In asemenea cazuri, cel putin, cred ca ar fi justificata condamnarea la moarte”, ne-a marturisit dr. Stoian. 
Adauga un comentariu