Local

Jeg, paduchi si duhoare la Clasa I

Publicat: 07 feb. 2010

@ Incredibil, in secolul al XXI-lea, calatorii sunt nevoiti sa circule in conditii mizerabile cu trenul accelerat de pe ruta Brasov – Iasi @ Compartimentele de la Clasa intai arata in ultimul hal, oglinzile sunt sparte, banchetele sunt pline de mizerie @ Pe timpul calatoriei nu a disparut mirosul de urina @ Pretul unei calatorii la Clasa I este de 82 lei @ Episodul s-a petrecut pe data de 30 ianuarie, plecarea din Brasov fiind programata pentru ora 23.00 @ Pe site-ul www.bzi.ro pot fi urmarite imagini care nu necesita comentarii @ Aceste aspecte le-au observat reporterii BUNA ZIUA IASI la finalul saptamanii trecute @ Reprezentantii CFR Brasov promit ca vor porni o ancheta @ „Eu nici nu imi imaginam ca se poate asa ceva. Cand am venit dinspre Iasi au fost conditii bune. Nu-mi vine sa cred, am dat bani pentru o calatorie confortabila. Nici macar husele astea de banchete nu au fost schimbate”, a spus un calator

Iesenii care au incercat sa calatoreasca la finalul saptamanii trecute cu trenul pe directia Brasov – Iasi au avut parte de o mare surpriza. Si asta pentru ca angajatii CFR au oferit cele mai „bune” conditii de calatorie. Mai exact, calatorii care au apelat la serviciile CFR, solicitand bilete la Clasa intai, s-au lovit de imaginea unor compartimente de vagon parasit si neintretinut. Astfel, in conditiile in care un bilet pe aceasta ruta costa 82 lei, oglinzile din compartiment erau sparte, iar jegul de pe coridor putea fi observat de la o posta. Chiar si banchetele erau pline de mizerie, calatorii fiind nevoiti sa se uite de doua ori inainte de a se aseza. Insa strigator la cer este faptul ca in tot vagonul se simtea un miros intepator de urina, toaleta aratand in ultimul hal. Vagonul de Clasa intai nici pe afara nu arata prea bine, fiind fisurat in multe locuri. Pe site-ul www.bzi.ro pot fi urmarite imagini care nu necesita comentarii.

Calatori blazati

Clientii CFR parca s-au obisnuit cu astfel de calatorii. Acestia nici macar nu au reactionat sambata seara cand s-au trezit cu locuri intr-un vagon total insalubru. „Cred ca altii au stricat aici. Sunt si oameni care distrug vagoanele. Ce sa facem, mergem pana la Iasi asa”, a spus unul dintre calatori, insotit fiind de sotie si doi copii. Altii au fost putini mai curajosi si au declarat ca nu vor mai circula cu trenurile CFR. „Eu nici nu imi imaginam ca se poate asa ceva. Cand am venit dinspre Iasi au fost conditii bune. Nu-mi vine sa cred, am dat bani pentru o calatorie confortabila. Nici macar husele astea de banchete nu au fost schimbate. Sunt negre toate”, a spus Ion Reazam, suparat de locurile pe care le-a prins. Daca in alte vagoane de Clasa intai situatia nu era la fel de dramatica, existau insa chestiuni in comun. Angajatii Regionalei Brasov parca au tinut dinadins sa enerveze calatorii. Si asta pentru ca jegul din husele de pe bancheta putea fi observat de la o distanta considerabila.

Sefii de la Brasov pornesc o ancheta

Contactati telefonic, sefii Regionalei CFR Brasov au explicat ca nu este normal ca un tren sa plece din gara in asemenea conditii. Dar din cauza ca nu au intrat in posesia imaginilor video, ceferistii au promis ca vor vedea cine se face vinovat de aceasta situatie. „In aceste conditii, nu trebuia sa plece din gara. Vom verifica. Sunt oameni care raspund de modul in care arata un vagon”, a declarat Gabriel Cretu, sef Divizie Comercial CFR Brasov.

Comentarii
  • Am avut ocazia sa vin de la Bucuresti la Iasi tot cu acceleratul de ora 22. Tot la clasa I. Nu va pot descrie jegul si mizeria in care am mers. Iti era greata sa pui capul pe tetiere, toate ruginite, jeg, jeg. Si toate astea la pret de pret. Ne-am trezit in compartiment si cu un boschetar care nu avea unde sa stea. Ce sa fac sa-l dau afara. Partea frumoasa e ca de pe la Vaslui pina la Iasi am mers intr-un frig de ziceai ca esti afara. Halal transport.

  • pai de ce nu ia lumea autocarele de la ridler costa doar 45 de lei calatoria si conditiile is ff bune…. eu is din Iasi si m-am mutat in Brasov dar nu am mers niciodata cu trenul pt ca nu merita la conditii improprii preturi asa de mari….. asa ca luati autocarul si ajungeti si mai repede si mai eftin in plus mai fac si popasuri unde va mai puteti dezmorti….

Adauga un comentariu