International

Jens Stoltenberg: Finlanda si Suedia ar trebui sa coopereze mai mult cu NATO

Publicat: 10 nov. 2015
1

Jens Stoltenberg, secretarul general al NATO, a spus ca Finlanda si Suedia ar trebui sa coopereze mai mult cu Alianta Nord-Atlantica. El facea referire la intensificarea actiunilor militare ale Federatiei Ruse in nordul Europei.

”In est, vedem Rusia sporindu-si cheltuielile militare si pregatindu-se sa foloseasca forta militara pentru a schimba frontierele”, a precizat Stoltenberg dupa o intalnire cu ministrii apararii din statele nordice de la Stockholm.

Seful NATO a mai adaugat ca este important ca Moscova sa fie mai deschisa in legatura cu anuntarea manevrelor armate, observand o crestere a activitatii militare ruse in Marea Baltica.

”Este nevoie de o mai mare deschidere pentru a evita accidentele si reduce riscul de neintelegeri”, a mai declarat el.

Vizita secretarului general al Aliantei Nord-Atlantice a concis cu o reuniune de cooperare a tarilor nordice, Nordefco, in materie de aparare, infiintat in urma cu 6 ani. Acesta este prezidat in acest an de Suedia.

Suedia si Finlanda sunt membre ale Parteneriatului pentru Pace al NATO din 1994. Ele au participat la operatiunile militare ale Aliantei Nord-Atlantice in Afganistan.

Adauga un comentariu