International

Jigniri la prima dezbatere electorală din SUA. Confruntarea Donald Trump – Joe Biden a fost tensionată

Publicat: 30 sept. 2020
Joe Biden și Donald Trump
Joe Biden și Donald Trump

Jigniri la prima dezbatere electorală din SUA. În această dimineață a avult loc prima confruntare dintre Donald Trump și Joe Biden. Conform așteptărilor, dezbaterea pentru alegerile prezidențiale din SUA a fost una conform așteptărilor. Pe parcursul ei au existat tensiuni, iar cei doi candidați nu au ezitat să se jignească.

Prima dezbatere pentru alegerile prezidențiale din SUA a fost una conform așteptărilor. Astfel, confruntarea dintre Donald Trump și Joe Biden a fost plină de tensiune, iar cei doi și-au adresat cuvinte dure, chiar jigniri. În fața milioanelor de americani, cei mai importanți oameni politici de peste ocean s-au confruntat la Cleveland, Ohio (4.00 ora României). Dezbaterea electorală a durat o oră și jumătate și a fost moderată de jurnalistul Chris Wallace de la Fox News.

Jigniri la prima dezbatere electorală din SUA

Finalul lunii septembrie a adus evenimentul politic mult așteptat din SUA. Cei doi candidați la Washington,republicanul Donald Trump şi democratul Joe Biden, au avut prima dezbatere televizată. Disputa dintre cei doi a avut loc marți seara, în Cleveland, în prezența unui public restrâns. Printre aceștia s-au aflat şi soţiile Melania Trump şi Jill Biden. Însă din fața ecranelor, confruntarea a fost urmărită de zeci de milioane de americani.

Într-o perioadă dificilă a Statelor Unite ale Americii, care se confruntă cu multiple probleme de ordin medical, social, dar și juridic, cei doi candidați la președinția SUA au răspuns la întrebări care acoperă toate subiectele fierbinți ale agendei publice americane. Au vorbit despre gestionarea pandemiei de COVID și asigurările medicale până la protestele „Black lives matter”, dar și subiecte globale precum schimbările climatice și încrederea în știință.

Cum era de așteptat, din „meniul” disputei nu au lipsit jignirile și atacurile sub centură. Astfel, la un moment dat, enervat de desele întreruperi ale lui Trump, Biden a spus: „Nu poți să scoți un cuvânt coerent de la omul ăsta”.

„Adevărul este că tot ce a spus până acum este o minciună. Oameni buni, voi înțelegeți ce face clovnul ăsta? Vă spun eu: nu face nimic să îi ajute pe oamenii care au nevoie de asistență medicală pentru că, de fapt, din cauza lui 10 milioane de oameni nu mai beneficiază de îngrijire medicală pentru că și-au pierdut slujbele”, a precizat Joe Biden.

Trump i-a răspuns cu aceeași monedă

În ceea ce-l privește, actualul președinte nu a rămas dator mult timp și i-a spus lui Biden că: „Nu e nimic inteligent la tine, Joe”. Ulterior, actualul lider al SUA l-a întrerupt pe candidatul democrat spunându-i să nu mai folosească termenul „inteligent”.

„Ai absolvit fie ultimul, fie aproape ultimul din clasa ta. Nu folosi niciodată cuvântul inteligent în ceea ce mă priveşte. Nu mai folosi niciodată acest cuvânt”, a spus Trump.

După această dezbatere, presa din SUA scrie că publicul a asistat la un duel electoral în care niciun candidat n-a părut capabil să dea o lovitură decisivă ori să domine discuţia. În zilele ce urmează rămâne de văzut în sondajele de opinie ce impact avut confruntarea. Până acum, putem spune că a fost egalitate la jigniri la prima dezbatere electorală din SUA.

Adauga un comentariu