Secretele istoriei

Jihadistii au luat-o razna dupa ce liderul Statului Islamic a fost parasit de sotia nemtoaica

Publicat: 29 feb. 2016

Sotia de origine germana a liderului Statului Islamic, Abu Bakr al-Baghdadi, ar fi fugit din teritoriile controlate de organizatia terorista in Irak, starnind agitatie in randul conducerii jihadiste.

Presa irakiana a relatat ca sotia lui Baghdadi, pe nume Diana Kruger, a fugit alaturi de doua femei care au ajutat-o, iar acum nimeni nu stie unde se afla, informeaza Jerusalem Post.

Dupa ce a observat ca i-a disparut sotia, liderul ISIL a numit o forta speciala care sa o caute, ordonandu-le luptatorilor sa o aresteze pe Kruger si persoanele pe care le gasesc alaturi de ea.

Vezi si Dublu atentat sinucigas la Bagdad: Cel putin 70 de persoane au fost ucise in atacurile

Diane Kruger ar fi condus departamentul pentru femei din cadrul Statului Islamic, unde se ocupa de activitatile zilnice ale femeilor din teritoriile stapanite de ISIL si emitea reglementari privind femeile, in conformitate cu legea sharia.

Presa irakiana a scris si ca sotia lui Baghdadi conducea o tabara militara speciala pentru femeile luptatoare din Statul Islamic, pe care jihadistii au infiintat-o in orasul Kirkuk cu scopul de a le antrena pe femei sa comita atentate sinucigase.

Liderul Statului Islamic s-ar fi casatorit cu Diana Kruger in octombrie 2015, in provincia Ninawa. Dupa casatorie, serviciile secrete germane au furnizat agentiilor irakiene informatii in legatura cu Kruger.loading...

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit