International

Jobbik vrea ca Viktor Orban sa incheie o alianta cu premierul britanic pentru ca Ungaria sa-si redobandeasca suveranitatea

Publicat: 06 ian. 2016
1

Partidul nationalist radical Jobbik i-a solicitat premierului ungar Viktor Orban sa incheie o alianta cu omologul sau britanic, David Cameron, pentru ca Ungaria sa-si redobandeasca suveranitatea.

Marton Gyongyosi, un parlamentar al Jobbik, a declarat ca formatiunea  a cerut in repetate randuri amendarea tratatelor de baza ale Uniunii Europene si a tratatului de aderare a acestui stat, dar solicitarile au fost respinse de fiecare data de catre partidul de guvernamant.

In sprijinul propunerii, Gyongyosi a sustinut ca Londra deja de oportunitatile oferite de Tratatul de la Lisabona pentru reforma. Parlamentarul a subliniat ca guvernul de la Budapesta ar trebui sa se alieze cu o mare putere  pentru redobandirea suveranitatii.

In viziunea acestuia, guvernul ar trebui sa intocmeasca o lista cu amendamente necesare in scopul afirmarii unor interese nationale. Aceasta lista ar trebui sa contina referiri la rolul parlamentelor nationale, chestiunea migratiei si protectia minoritatilor indigene si a terenurilor agricole.

Adauga un comentariu