Eveniment-Social

Joc de domino cu spitalele din Romania. Unitatile din Iasi risca sa intre in hora

Publicat: 17 dec. 2013
1
Premiera nedorita in Romania. Un spital ramane fara fonduri iar pacientii nu vor avea de medicamente. Mii de barladeni vor trebui sa-si cumpere medicamentele si materialele sanitare daca vor avea nevoie de spitalizare intre 24 decembrie 2013 si 6 ianuarie 2014. Multi dintre ei vor fi plimbati in stare grava spre Vaslui sau Iasi. Situatia a fost semnalata de medicul iesean Tudor Ciuhodaru, deputat PP-DD de Barlad.
„Managerii numiti politic isi arata din nou ineficienta. Intr-o astfel de situatie, oriunde in lumea asta, cineva ar fi raspuns cu functia. La noi mana lunga a politicienilor intra iar in buzunarele pacientilor. Ma intreb azi ce ar face domnul Nicolaescu daca ar avea nevoie de spitalul „Elena Beldiman”? Raspunsul il stim cu totii. Ar suna la colegul de la minister si imediat s-ar gasi un elicopter SMURD pentru sanatatea demnitarului.
Am propus candva un proiect legislativ ce prevedea ca, pe durata mandatului, toti „alesii” neamului, de la consilier pana la presedinte, de la ministru pana la secretar de stat, sa se trateze in spitalele din Romania. Poate ca astfel proiectul meu de lege, ce prevede alocarea a cel putin 6% din PIB pentru sanatate, ar avea o sansa sa fie adoptat de coalitia de guvernare. 
Mai am o intrebare: de ce au refuzat ca un parlamentar de Barlad sa efectueze garzi gratuit in acest spital? Le-prisoseau banii ? Le era frica de ceea ce voi gasi acolo? Astazi le adresez din nou aceasta cerere…pentru barladeni. Si pentru ca e nevoie voi dona toti banii pentru achizitionarea de medicamente in spital”, spune medicul.
Comentarii
Adauga un comentariu