Eveniment-Social

Joc mortal cu sanatatea iesenilor! Cum profita producatorii de ignoranta oamenilor!

Publicat: 18 sept. 2014
1

@ Zeci de produse vandute ca ajutor pentru sanatate sunt de fapt tepe @ Excesul de suplimente creste riscul de imbolnavire @ Riscuri enorme pentru tinerii care doresc un corp de vedeta

Reclama este esenta comertului, iar cea mai buna reclama este cea care il poate face pe cumparator sa creada ca produsul pe care il are in fata il poate face mai sanatos intr-un timp relativ scurt. De o asemenea publicitate au parte produsele cunoscute generic sub denumirea de suplimente alimentare. De la banale ceaiuri si batoane nutritive, pana la pilule sau prafuri, aceste suplimente promit tinerete, forma fizica, lipsa bolilor si chiar vindecarea unor afectiuni pentru care de obicei medicii prescriu medicamente.

Teama de medic a romanilor este speculata oferindu-se o solutie rapida si ieftina problemelor de sanatate, fara a mai fi necesara o vizita la medic. Magazinele si hipermarketurile iesene nu duc nici ele lipsa de aceste suplimente alimentare. Daca unele dintre ele nu reprezinta neaparat un pericol, sunt destule care expun consumatorul la o serie intreaga de riscuri, generata in special de o administrare necorespunzatoare.

Oamenii cred ca odata ce un produs nu este medicament doza zilnica nu mai este asa importanta. De la ceaiurile de slabit, care pot elimina mineralele din corp, si pana la vitaminele de sinteza, care nu doar ca nu pot fi absorbite de organism, ci pot da si reactii adverse, toate pot crea mari probleme de sanatate celor care le consuma.

Otrava pentru tinerii care doresc un corp definit

O alta categorie de produse din gama suplimentelor alimentare sunt si celebrele proteine, in fapt produse cu o concentratie proteica foarte mare care ar trebui sa ii ajute pe amatorii de body-building sa obtina mai repede o cantitate mare de masa musculara. Aceste produse, fie ca sunt prafuri solubile sau batoane comestibile, sunt foarte cautate de tinerii care isi doresc un corp definit cu forme de vedeta. Si cum un efort de durata care ar duce la aceleasi efecte este obositor, se prefera aceste produse care grabesc procesul.

Din pacate, aceste produse prezinta un risc destul de mare, mai ales atunci cand sunt depasite dozele zilnice. Specialistii avertizeaza ca in primul rand sunt afectati rinichii, apoi oasele, prin eliminarea calciului si in cele din urma inima, ajungandu-se la risc de infarct. Din nou se ridica problema unui vid legislativ, autoritatile care reglementeaza aceste suplimente fiind cele din cadrul ministerului Agriculturii si nu asa cum s-ar astepta toata lumea din cadrul Ministerului Sanatatii.

Concret este vorba de Institutul de Bioresurse Alimentare care de cele mai multe ori nu intreprinde o analiza atenta a produselor, ci se limiteaza la actele oferite de producatori. Apare astfel necesitatea unui act normativ mai clar, care sa poata reglementa foarte clar piata acestor produse. De asemenea, consultarea unui medic atunci cand dorim sa consumam aceste suplimente, poate deveni o idee salvatoare.

Adauga un comentariu