Sport

Jocurile Olimpice de la Tokyo ar putea fi anulate! Concluzia Guvernului Japoniei: „Nu se vor ține”

Publicat: 23 ian. 2021
Sigla JOCURILE OLIMPICE DE LA TOKYO
Jocurile Olimpice de la Tokyo, în pericol să fie anulate

Jocurile Olimpice de la Tokyo, programate inițial în vara anului trecut, amânate pentru 2021 ulterior, ar fi în pericol să nu se dispute. Potrivit britanicilor de la „The Times”, Guvernul Japonez a ajuns la concluzia că Jocurile Olimpice nu se vor putea desfășura în această vară la Tokyo, din cauza pandemiei de COVID-19 și a riscurilor apărute în urma sosirii unui număr mare de sportivi din toate colțurile lumii în țara asiatică.

Jocurile Olimpice de la Tokyo, în pericol să fie anulate

„Nimeni nu vrea să își asume să spună asta, dar adevărul este că e dificil să organizăm Jocurile Olimpice în această vară. Eu consider că nu se vor ține”, a declarat un membru al Guvernului japonez, potrivit sursei citate anterior.

Acum, oficialitățile de la Tokyo ar căuta o metodă prin care să anunțe oficial anularea Jocurilor Olimpice, dar să păstreze deschisă posibilitatea de a primi din partea Comitetului Olimpic Internațional organizarea evenimentul în 2032.
Toshiro Muto, directorul executiv al planului de organizare a Jocurile Olimpice de la Tokyo, a declarat, totuși, recent că vaccinul anti-COVID va ușura organizarea evenimentului în această vară, dar că nu toate dificultățile vor fi rezolvate, chiar și cu vaccinul tuturor celor implicați.

„Odată ce vaccinarea va fi făcută în Statele Unite și în Europa, cred că nu e niciun dubiu că va avea un efect pozitiv asupra organizării Jocurile Olimpice. Totuși, nu va rezolva totul. Avem speranțe datorită vaccinului, dar, în același timp, suntem conștienți că nu putem fi dependenți de el”, a transmis Toshiro Muto.

Adauga un comentariu