Actualitate

Joe Biden trimite arme moderne în Ucraina. Ce alte țări trimit echipamente militare de ultimă generație

Publicat: 01 apr. 2022
Biden arme Ucraina
Armada ucraineană va primi echipamente militare antiaeriene moderne pentru a contracara atacurile rușilor

Balanța conflictului ruso-ucrainean s-a înclinat sensibil, iar acum Joe Biden a anunțat că va trimite arme moderne în Ucraina, pentru apărare antiaeriană. Mai mult, președintele american a precizat că încă nu va purta discuții cu omologul rus până când nu va oferi dovezi în sensul încetării invaziei. Totodată, și alte țări vor sprijini țara atacată de ruși cu echipamente militare de ultimă generație.

După ce Vladimir Putin a lansat invazia militară în Ucraina, pe 24 februarie, președintele Joe Biden a declarat că nu intenţionează să mai discute curând cu preşedintele Rusiei. În schimb, acesta a anunțat că trimite arme sofisticate la Kiev. Joe Biden nu are niciun plan de a discuta cu omologul său din Rusia, Vladimir Putin, până când nu va exista o reducere „serioasă” a conflictului din Ucraina, a anunţat Kate Bedingfield, un purtător de cuvânt al Casei Albe.

„Nu există niciun plan în momentul de faţă. Noi am fost foarte clari că orice reimplicare în diplomaţie la acel nivel ar necesita o demonstraţie semnificativă din partea ruşilor în sensul unei reduceri serioase a tensiunilor, iar noi nu am văzut acest lucru”, a declarat Kate Bedingfield.

Joe Biden a vorbit ultima dată cu Vladimir Putin pe 12 februarie. După ce Vladimir Putin a lansat invazia militară în Ucraina, pe 24 februarie, Joe Biden a declarat că nu intenţionează să mai discute curând cu preşedintele Rusiei. Totodată, administraţia Joe Biden, alături de aliaţii din cadrul NATO, de partenerii din cadrul Grupului G7 şi de cei din Uniunea Europeană au impus Rusiei sancţiuni masive din cauza invaziei militare din Ucraina.

Joe Biden, Marea Britanie și Australia trimit arme moderne în Ucraina

După aproape 40 de zile de război, Ucraina îşi va putea proteja mai bine cerul de forţele inamice deoarece va primi echipamente militare „super moderne” din partea SUA şi a Marii Britanii, a declarat ambasadorul Ucrainei în Japonia, Sergiy Korsunsky. În cadrul unei conferinţe de presă, Korsunsky a declarat că forțele ruse reușesc să provoace distrugeri uriașe în ceea ce privește infrastructura civilă bazându-se pe avioane și rachete.

„Ei au încă superioritate în forţele aeriene, în avioane şi rachete şi ne aşteptăm să începem să primim echipamente supermoderne de la Statele Unite şi Marea Britanie pentru a ne proteja cerul şi oraşele. Când lansează rachete de croazieră de la mare distanţă, nu putem ajunge la locul de lansare. Trebuie să le interceptăm. De aceea avem nevoie de aceste echipamente moderne”, a spus ambasadorul Ucrainei în Japonia.

Korsunsky nu a oferit mai multe detalii despre ce ar implica echipamentul militar. Declaraţia vine în contextul în care premierul australian Scott Morrison a declarat că ţara sa va trimite vehicule blindate Bushmaster în Ucraina. Morrison a spus că vehiculele blindate cu tracţiune integrală vor fi transportate cu avioane de transport Boeing C-17 Globemaster, dar nu a precizat câte vor fi trimise.

„Nu trimitem doar rugăciunile noastre, trimitem armele noastre, trimitem muniţie, trimitem ajutorul nostru umanitar, trimitem toate acestea, vestele noastre antiglonţ, toate aceste lucruri şi vom trimite şi vehiculele noastre blindate, Bushmaster-urile noastre”, a adăugat Morrison.
Adauga un comentariu