International

Joe Biden vine pe 24 martie în Europa. Anunțul de ultimă oră a fost făcut de Casa Albă

Publicat: 16 mart. 2022
Joe Biden vine pe 24 martie în Europa. Anunțul de ultimă oră a fost făcut de Casa Albă
Joie Biden vine in Europa pe 24 martie

Președintele american Joe Biden vine joi, 24 martie, în Europa. Scopul acestei deplasări este acela de a se întâlni cu liderii NATO și pentru a demonstra sprijinul SUA pentru Ucraina, a confirmat Casa Albă marți seara.

Secretarul de presă al Casei Albe, Jen Psaki, a refuzat să spună dacă președintele Joe Biden va călători și în Polonia, după cum au raportat unele instituții media, potrivit CNN.

Joe Biden vine pe 24 martie în Europa

Deplasarea lui Biden în Europa urmează unei vizite a vicepreședintelui SUA Kamala Harris, în Polonia și România, săptămâna trecută.

„Încă lucrăm la detaliile finale ale călătoriei și cum ar putea arăta, dar nu am mai multe detalii în acest moment”, a spus Joe Psaki în timpul briefingului de presă de marți la Casa Albă.

Oficialul de la Casa Albă a spus că obiectivul președintelui „este să se întâlnească, în persoană, față în față cu omologii săi europeni și să discute și să evalueze unde ne aflăm în acest moment al conflictului, în invazia Ucrainei de către Rusia”.

Care este misiunea SUA la NATO

„Președintele Biden se va deplasa la Bruxelles, Belgia, la sfârșitul acestei luni, unde se va alătura summitului extraordinar al NATO din 24 martie pentru a discuta eforturile de descurajare și apărare în curs ca răspuns la atacul neprovocat și nejustificat al Rusiei asupra Ucrainei, precum și pentru a ne reafirma angajamentul ferm față de aliații noștri NATO”, a declarat secretarul de presă al Casei Albe, Jen Psaki, reporterilor la conferința de presă de marți, confirmând tweet-ul NATO.

Joe Biden va participa de asemenea la o reuniune a şefilor de stat şi de guvern din UE, în cursul căreia vor fi evocate eforturile care urmăresc impunerea de sancţiuni economice Rusiei, furnizarea de ajutor umanitar celor afectaţi de violenţă şi reacţia la alte provocări, a precizat purtătoarea de cuvânt de la Casa Albă.

Summitul NATO din 24 martie va aborda „consecinţele invadării Ucrainei de către Rusia, sprijinul nostru ferm pentru Ucraina şi întărirea capacităţii de descurajare şi a apărării NATO în faţa noii realităţi pentru securitatea noastră”, a transmis Stoltenberg printr-un comunicat de presă.

„În această perioadă critică, America de Nord şi Europa trebuie să continue să facă front comun”, a mai spus el.

Kamala Harris: „Un atac împotriva unei țări NATO este un atac împotriva tuturor”

În urmă cu o săptămână, vicepreședintele SUA, Kamala Harris, a vizitat Polonia și România. Trei oficiali ai administrației americane au declarat pentru NBC că o parte din personalul diplomatic care a lucrat la acest mini-turneu al Kamalei Harris a rămas în Europa pentru a ajuta la planificarea unei posibile vizite prezidențiale în regiune.

Vicepreședintele SUA, Kamala Harris, a declarat vineri, la București, că un atac împotriva unei țări NATO va fi considerat drept un atac împotriva tuturor țărilor din Alianța Nord-Atlantică.
Adauga un comentariu