Actualitate

Joe Biden vrea vaccinarea împotriva COVID-19 a copiilor cu vârstele cuprinse între 12 și 15 ani

Publicat: 05 mai 2021
Un medic îi administrează o doză de vaccin unui copil
Joe Biden vrea începerea campaniei de vaccinare pentru copiii cu vârstele între 12 și 15 ani

Președintele Joe Biden a stabilit planuri pentru vaccinarea a 70% dintre adulții SUA până pe 4 iulie și lansarea vaccinurilor pentru copiii cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani cât mai curând posibil.

Noul obiectiv al lui Biden include vaccinarea completă a 160 de milioane de adulți de Ziua Independenței. Ținta este la îndemână, având în vedere că 105 milioane de americani și-au administrat vaccinul Covid-19 și SUA vaccinează aproape un milion de adulți pe zi.

Rata de vaccinare este în scădere în SUA

Rata de vaccinare este jumătate din ceea ce era acum doar trei săptămâni, înregistrând o scădere mare. Joe Biden a declarat că administrația sa lucrează pentru a-i convinge pe „cei care se îndoiesc” de vaccinuri. Israelul – un lider mondial în ratele de vaccinare – și-a redeschis aproape pe deplin economia iar numărul de noi cazuri de coronavirus s-au prăbușit la aproape zero, cu puțin peste 60% din populație care a primit cel puțin o doză.

În două luni să sărbătorim independența ca națiune și independența noastră față de acest virus. Putem face acest lucru. Vom face acest lucru”.

Președintele Democrat a anunțat, de asemenea, un nou site web, vaccines.gov, pe care americanii îl pot folosi pentru a găsi mai ușor site-urile de vaccinare după plângeri pe scară largă că procesul de înscriere a fost prea dificil pentru unii.

Există, de asemenea, un număr de telefon pe care americanii îl pot trimite acum pentru a trimite codul poștal și pentru a afla despre locurile de vaccinare din zona lor. Joe Biden își fixase anterior obiectivul ca viața să fie „revenită la normal” până la 4 iulie.

România pregăteşte vaccinarea copiilor

În altăordine de idei, autorităţile din România au anunţat că se pregătesc pentru vaccinarea copiilor. Prin vocea lui Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare din România, a fost transmis faptul că în următoarele zile FDA va transmite autorizaţia de vaccinare pentru copii. De altfel şi Agenţia Europeană a Medicamentului va elibera aceastp autorizaţie iar în acest fel de la începutul verii se vor putea vaccina şi copiii cu vârstele între 12 și 15 ani:

„Ne așteptăm ca în următoarele zile FDA (Food and Drug Administration – Agenția Medicamentului din SUA) să acorde această autorizare și foarte probabil că, în perioada lunii următoare, și Agenția Europeană a Medicamentului va elibera această autorizare, așa încât avem o perspectivă cât se poate de clară ca din această vară să putem vaccina și persoanele din grupa de vârstă 12-15 ani, care, evident, își doresc să se vaccineze prin acordul părinților”, a precizat șeful CNCAV.

De altfel, Valeriu Gheorghiță a vorbit şi despre maratoanele de vaccinare din România. Acesta a transmis un semnal puternic spunând că el însuşi se va alătura demersului şi va administra vaccinul oamenilor care vor participa la acest maraton.

Primul maraton va avea loc în municipiul Bucureşti în perioada 7 – 9 mai, în cele două locaţii deja anunţate, Sala Palatului şi Biblioteca Naţională. Sunt 50 de cabinete de vaccinare. Vaccinul distribuit va fi de la compania Pfizer. Sunt 1.000 de voluntari înscrişi la acest demers. Inclusiv eu voi fi prezent şi voi vaccina în ziua de vineri în centrul de la Sala Palatului”, a anunţat, marţi, Valeriu Gheorghiţă, în cadrul unei conferinţe de presă.

Comentarii
  • Du-te si omoara-te mosneag prost si handicapat ce esti, nu mai mori odata…vrei raul oamenilor…vezi-ti prima data de ograda ta si dupa aia raporteaza-te la altii….

Adauga un comentariu