International

Joe și Jill Biden vor merge la Nantucket pentru a sărbători Ziua Recunoștinței

Publicat: 23 nov. 2021
Joe și Jill Biden
Joe și Jill Biden

Preşedintele Joe Biden şi soţia sa, Jill, vor merge marţi la Nantucket, o insulă în apropiere de Massachusetts, pentru a sărbători Ziua Recunoştinţei cu familia, reluând o tradiţie de zeci de ani care a fost întreruptă anul trecut din cauza pandemiei, relatează Reuters.

Biden a sărbătorit Ziua Recunoştinţei în Nantucket aproape în fiecare an din 1975. Insula, la aproximativ 30 de mile (48 km) spre sud cu feribotul de la Cape Cod, a fost mult timp un loc de vacanţă preferat de cei bogaţi, deşi mai mult în timpul lunilor de vară decât de Ziua Recunoştinţei.

Preşedintele Biden a întrerupt tradiţia familiei în 2015, după decesul fiului său Beau şi în 2020, după alegerea sa ca preşedinte, când a respectat recomandările pentru a evita călătoriile şi reuniunile din cauza pandemiei. El a vorbit despre reuniunea cu familia de Ziua Recunoştinţei la începutul acestei luni, încurajând oamenii să se vaccineze împotriva COVID-19.

”Ultima dată de Ziua Recunoştinţei, pentru prima oară am fost doar patru – eu şi soţia mea, fiica noastră şi ginerele meu. În această lună, mesele şi inimile noastre vor fi pline, datorită vaccinurilor”, a declarat Joe Biden.

Luni, preşedintele şi Prima Doamnă a SUA au ajutat la servirea mesei de Ziua Recunoştinţei trupelor americane de la Fort Bragg, Carolina de Nord, mulţumindu-le pentru serviciul şi dăruirea lor faţă de ţară.

Biden a ales să viziteze forţele americane în Statele Unite în locul celor desfăşurate în străinătate, spre deosebire de predecesorii săi, în contextul în care a retras trupele din Afganistan şi urmează să încheie misiunea SUA în Irak până la sfârşitul anului, potrivit Agerpres.ro.

Foşti preşedinţi, între care care Donald Trump, Barack Obama şi George W. Bush, cu toţii au vizitat trupele din Irak sau Afganistan în perioada sărbătorilor.

Continuând o tradiţie de Ziua Recunoştinţei care datează de câteva decenii, săptămâna trecută, Biden a graţiat doi curcani albi uriaşi din Indiana – Peanut Butter and Jelly – în grădina de trandafiri a Casei Albe.

Ce este Ziua Recunoștinței

Thanksgiving Day este o sărbătoare anuală de o zi, în care i se mulțumește lui Dumnezeu pentru bogăția recoltei din acel an. Ziua Recunoștinței este sărbătorită în cea de-a patra joi a lunii noiembrie în Statele Unite ale Americii şi în cea de-a doua zi de luni a lui octombrie în Canada, scrie Mediafax.

Deși Ziua Recunoștinței are rădăcini istorice în tradițiile religioase, ea are și un puternic caracter laic. Pentru americani, Thanksgiving Day este, în primul rând, o sărbătoare a familiei, în care rudele, reunite, sacrifică un curcan în semn de mulțumire pentru anul care se apropie de final. Alte mâncăruri tradiționale de Ziua Recunoștinței, în afară de curcanul umplut, sunt jambonul, cartofii piure, cartofii dulci, porumbul și plăcinta cu dovleac.

În Statele Unite se organizează parade de Ziua Recunoștinței, cu ocazia cărora defilează de obicei fanfare școlare și se prezintă diferite care alegorice. Tot în Statele Unite, majoritatea afacerilor sunt închise joi și vineri pentru a permite angajaților să petreacă mai mult timp cu familia și cu prietenii. Singurele care rămân deschise sunt magazinele, Ziua Recunoștinței fiind urmată de Vinerea Neagră – Black Friday, ziua cu cele mai mari reduceri din an.

Adauga un comentariu