Secretele istoriei

John Quincy Adams, al saselea presedinte al Statelor Unite ale Americii

Publicat: 07 ian. 2015
3

John Q. Adams a fost cel mai mare dintre fiii cuplului John Adams si Abigail Adams. Numele de „Quincy” l-a primit in onoarea bunicului dinspre mama al lui Abigail Adams, Colonel John Quincy. L-a insotit pe tatal sau in Europa, in misiunile diplomatice ale acestuia (1778 -1780). A fost numit ambasador al SUA in Olanda (1794) si in Prusia (1797). A facut parte de asemenea, ca reprezentant al statului Massachusetts, din Senatul S.U.A. (1803-1808) si din Camera Reprezentantilor (1831- 1848).

Vezi si James A. Garfield, al 20-lea presedinte al Statelor Unite

A fost membru al Partidului Federalist, Democratic-Republican, Partidului National Republican, iar mai tarziu al Partidului Anti-Masonic si al Partidului Whig. Ca diplomat Adams a fost implicat in multe negocieri internationale. A contribuit de asemenea, in calitate de Secretar de stat, la formularea Doctrinei Monroe. Istoricii sunt de acord a fost unul dintre cei mai mari diplomati din istoria Statelor Unite ale Americii. Din 1797 este casatorit cu Louisa Adams cu care are trei fii.

Vezi si James Madison, al patrulea presedinte al Statelor Unite ale Americii

Ca presedinte, Adams a propus un program de modernizare si dezvoltare a sistemului educational care a fost blocat de Congres, controlat atunci de adversarii sai politici. Adams a pierdut in 1828 alegerile in favoarea lui Andrew Jackson, devenind astfel, primul presedinte al Statelor Unite ale Americii care a servit numai un mandat dupa John Adams, tatal sau.

Adauga un comentariu