News Flash:

Jonglerie scandaloasa pe piata imobiliara din Iasi! Un investitor si-a cumparat singur blocul construit tocmai de el! Mutare surpriza! FOTO

17 Aprilie 2018
7234 Vizualizari | 9 Comentarii
Newsletter
BZI Live Video Divertisment
Video Monden
Muzica Populara Curs valutar
EUR: 4.6540 RON (+0.0055)
USD: 4.1197 RON (+0.0336)
Horoscop
berbec
taur
gemeni
rac
leu
fecioara
balanta
scorpion
sagetator
capricorn
varsator
pesti

• Un intreg proiect imobiliar demarat in urma cu mai multi ani de o firma de constructii din Iasi a fost vandut la pachet dupa ce societatea controlata de un controversat om de afaceri a intrat in faliment • Dupa ce bancile comerciale au facut demersurile de executare silita a companiei pe motiv de neplata a unor credite bancare, la licitatiile organizate de lichidatori s-a prezentat un cumparator surpriza care a achizitionat intreg blocul, terenul si parcarea aferenta • Firma care a cumparat blocul respectiv este controlata de acelasi om de afaceri care s-a aflat si in spatele firmei executate silit

Tranzactii suspecte pe piata imobiliara din Iasi! Un imobil construit la iesirea din oras, mai precis pe soseaua Iasi-Voinesti, a fost vandut la pachet in cadrul unei licitatii care pune mari semne de intrebare asupra legalitatii tranzactiei. Este vorba despre blocul de locuinte colective care a fost ridicat incepand cu anul 2013 de SC Micomir SRL pe strada Constantin Langa din Miroslava si care nu a fost finalizat in totalitate.

Din cauza problemelor financiare cu care s-a confruntat societatea ieseana dupa ce administratorul companiei nu a mai achitat imprumuturile bancare, blocul P+4 cu parcarea si terenul aferent au fost scoase la licitatie publica pentru acoperirea unui imprumut facut la Bancpost SA. Surpriza a venit in momentul adjudecarii imobilului de pe strada Constantin Langa nr. 40, si anume societatea TMC Management SRL, care a platit pentru blocul respectiv o suma de 125.000 lei.

Citeste si : Faliment rasunator pentru una dintre cele mai vechi companii din Iasi. Firma se inchide dupa 30 de ani de activitate

"Creditorii prezenti si cei care au votat prin corespondenta au aprobat oferta de achizitie a SC TMC Management SRL a imobilului teren intravilan in suprafata de 278 mp impreuna cu constructia P+4E, situate in comuna Miroslava, strada Constantin Langa nr. 40, proprietatea SC Micomir SRL. Pretul de 125.000 lei (scutit de TVA) urmeaza a fi achitat astfel: 110.000,00 lei in contul creantei garantate detinute de SC TMC Management SRL impotriva debitoarei; suma de 15.000,00 lei va fi achitata in trei transe lunare inainte de incheierea contractului de vanzare-cumparare in forma autentica", au precizat reprezentantii Management Reorganizare Lichidare Iasi SPRL, lichidator judiciar al Micomir SRL.

Acelasi personaj controleaza firma cumparatoare

Un aspect foarte important este faptul ca administrator al TMC Management SRL figureaza acelasi Mihaita-Cristinel Triboi, adica personajul care sta in spatele societatii falimentare. Actionar majoritar al companiei care a achizitionat imobilul este un anume Cristian Nicolae Luca.

De celalata parte, SC Micomir SA este detinuta in proportie de 96 la suta de acest Mihaita-Cristinel Triboi. Aceasta firma a ajuns in insolventa dupa ce a acumulat datorii totale de 7.029.466, majoritatea fiind restante la banci. Imediat dupa ce bancile comerciale i-au batut la usa, Mihaita-Cristinel Triboi a diminuat capitalul social al firmei pentru a nu fi lasat fara bani.

"Având în vedere valoarea prea mare a capitalului social raportat la obiectul de activitate si la volumul afacerilor societatii, precum si la contextul economic actual defavorabil, în vederea asigurarii unui echilibru între obiectul de activitate propus si efortul financiar si material necesar concretizarii lui, se reduce capitalul social de la 1.700.000 RON la 170.000 RON, prin restituirea catre asociati a sumei de 1.530.000 RON, proportional cu cota de participare la capitalul social, respectiv 1.520.100 RON, catre dl Triboi Mihaita-Cristinel. Prin efectul reducerii capitalului social, se reduce valoarea nominala a partilor sociale de la 1.000 RON la 100 RON", dupa cum se mentioneaza in Monitorul Oficial nr. 4693/2014.

Citeste si : Revolta in economia ieseana: Angajatii unei importante companii nu si-au primit salariile de cateva luni. Firma este aproape de faliment - FOTO, VIDEO

Majoritatea banilor ajung in conturile omului de afaceri

Apartamentele din blocul respectiv au o suprafata de circa 30 mp fiecare, iar multe dintre incaperi au fost inchiriate catre diverse societati comerciale.

Creditorul Bancpost SA a formulat contestatie impotriva hotararii adunarii creditorilor care au acceptat inchirierea spatiilor si a solicitat denuntarea contractelor de inchiriere dintre SC Micomir SRL si SC Petoti SRL, unul dintre chiriasi. SC TMC Management SRL a fost infiintata in anul 2013, exact in perioada in care SC Micomir SRL intra in insolventa din cauza incapacitatii de plata.

Nu doar atat, o mare parte din banii obtinuti din executarea silita a imobilului vor ajunge chiar in conturile SC TMC Management SRL, care figureaza ca si creditor principal in cazul Micomir SRL.

De precizat faptul ca, dupa ce vanzarea a fost acceptata de creditorii SC Micomir SA, toate contractele de inchiriere au fost reziliate de catre lichidatorul judiciar.

Mihaita-Cristinel Triboi nu a putut fi contactat pana la inchiderea editiei pentru a comenta aceste situatii.

Citeste si : INCENDIAR! Contract de 130 milioane de euro, din bani publici, pus pe tava unei firme controversate. Este implicat si puscariasul Relu Fenechiu?

Drept la replica

 

Pornind de la  continutul articolului am sa dezbat in mod punctual alegatiile din cuprinsul acestuia ce nu sunt conforme cu realitatea:

1. Un intreg proiect imobiliar demarat in urma cu mai multi ani de o firma de constructii din Iasi a fost vandut la pachet dupa ce societatea controlata de un controversat om de afaceri a intrat in faliment Mentionez ca  autorul articolului cand se refera la ,,Un intreg proiect imobiliar” de fapt nu se refera la imaginile din poze, fiind intr-o eroare voita sau involuntara, ci se refera la un imobil de 100 mp cu patru nivele, la rosu, necompartimentat si care nu era intabulat si pentru care am platit toate cheltuielile aferente necesare intabularii. Imobilul prezentat in imagini are 500 mp construiti pe nivel, are 5 etaje si este finisat, iar o mare parte dintre apartamente au fost deja vandute catre persoane fizice si juridice. Prin prezentarea unor fotografii fara legatura cu continul articolului, consider ca se prezinta informatii neadevarate, de natura a induce in eroare in mod grav cititorii articolului, opinia publica.

2. Subsemnatul nu inteleg la ce se refera redactorul articolului atunci cand scrie ,, societatea controlata de un controversat om de afaceri”, intrucat nu cunosc care ar fi fapta pentru care am devenit controversat si motivul pentru care afirmati ca MICOMIR este o firma de constructii, deoarece obiectul principal de activitate a fost comert cu ridicata. Totodata, si urmatorul continut al articolului este unul nefondat, respectiv: „Dupa ce bancile comerciale au facut demersurile de executare silita a companiei pe motiv de neplata a unor credite bancare, la licitatiile organizate de lichidatori s-a prezentat un cumparator surpriza care a achizitionat intreg blocul, terenul si parcarea aferenta • Firma care a cumparat blocul respectiv este controlata de acelasi om de afaceri care s-a aflat si in spatele firmei executate silit.”

Nici subsemnatul si nici firma pe care o conduc nu s-a prezentat la nicio licitatie, ci am depus o oferta spre aprobarea adunarii creditorilor. In ceea ce priveste societatea la care faceti referire, sunt unic asociat si administrator al societatii, pe care o administrez si nu o controlez, iar la SC MICOMIR SRL nu ma aflu in spatele societatii, ci am detinut 99,35% din partile sociale, fara a detine calitatea de administrator al acesteia, in societatate am intrat doar dupa decesul mamei in februarie 2007 si dupa ce starea de sanatate a tatalui subsemnatului s-a inrautatit in august 2007. Mentionez ca oferta a fost aprobata de adunarea creditorilor, dar a fost contestata de un creditor bancar, motiv pentru care tranzactia nu a fost finalizata. In prezent pe rolul intantei de judecata se afla contestatia care are ca obiect contestatie impotriva procesului verbal al adunarii creditorilor.

3. Tranzactii suspecte pe piata imobiliara din Iasi! Un imobil construit la iesirea din oras, mai precis pe soseaua Iasi-Voinesti, a fost vandut la pachet in cadrul unei licitatii care pune mari semne de intrebare asupra legalitatii tranzactiei. Este vorba despre blocul de locuinte colective care a fost ridicat incepand cu anul 2013 de SC Micomir SRL pe strada Constantin Langa din Miroslava si care nu a fost finalizat in totalitate. Nu au avut loc ,,tranzactii”ci ar fi trebuit  efectuata o singura operatiune. Mai mult de atat, aceasta nu are de ce sa fie suspecta, din moment ce a fost aprobata cu majoritate de voturi de catre adunarea creditorilor, care a fost si contestata in prezent. Nu a fost ,,vandut la pachet”. Nu inteleg care sunt ,,marile semne de intrebare asupra legalitatii tranzactiei?”, despre care tranzactie vorbiti. Nu inteleg de ce autorul articolului si-a incalcat propriul Cod deontologic si nu m-a contactat sau nu a solicitat lamuriri complete lichidatorului societatii Micomir SRL? Autorul articolului se afla in eroare si nu inteleg la ce bloc se refera, avand in vedere ar fi trebuit sa se  refere la o constructie ridicata din 2008, continuata in 2011, necompartimentata si la care nu s-a mai facut nimic de 6/7 ani si care este in paragina pe care o denumeste ,,care nu a fost finalizat in totalitate”., Constructia despre care ar trebui sa faceti vorbire nici macar nu a fost intabulata ca si bloc de locuinte colective, imobilul fiind intabulat ca spatii comerciale si de birouri. Constructia nu avea cum sa fie ridicata in anul 2013, asa cum sustine autorul articolului, avand in vedere ca a fost achizitionata in septembrie 2008, iar SC MICOMIR SRL a intrat in insolventa in data de 10.01.2012, deci din nou redactorul articolului se afla in eroare.

4. Din cauza problemelor financiare cu care s-a confruntat societatea ieseana dupa ce administratorul companiei nu a mai achitat imprumuturile bancare, blocul P+4 cu parcarea si terenul aferent au fost scoase la licitatie publica pentru acoperirea unui imprumut facut la Bancpost SA. Surpriza a venit in momentul adjudecarii imobilului de pe strada Constantin Langa nr. 40, si anume societatea TMC Management SRL, care a platit pentru blocul respectiv o suma de 125.000 lei.

1.  Blocul P+4 cu parcarea si terenul aferent nu au fost scoase la licitatie publica niciodata pentru acoperirea unui imprumut facut la Bancpost SA. Banca nu a avut niciodata ipoteca asupra imobilelor despre care faceti vorbire. In plus, imobilul nu este bloc de locuinte.

2.Problemele financiare au intervenit chiar din cauza achizitiei imobilului de la Miroslava care a avut loc in septembrie-decembrie 2008, imobil ce nu avea autorizatie de constructie, proiect, PUZ, racord la curent electric, gaz, apa si pentru care intrarea in legalitate a constituit un efort financiar si de timp deosebit de mare.

 

"Creditorii prezenti si cei care au votat prin corespondenta au aprobat oferta de achizitie a SC TMC Management SRL a imobilului teren intravilan in suprafata de 278 mp impreuna cu constructia P+4E, situate in comuna Miroslava, strada Constantin Langa nr. 40, proprietatea SC Micomir SRL. Pretul de 125.000 lei (scutit de TVA) urmeaza a fi achitat astfel: 110.000,00 lei in contul creantei garantate detinute de SC TMC Management SRL impotriva debitoarei; suma de 15.000,00 lei va fi achitata in trei transe lunare inainte de incheierea contractului de vanzare-cumparare in forma autentica", au precizat reprezentantii Management Reorganizare Lichidare Iasi SPRL, lichidator judiciar al Micomir SRL.

Consider modalitatea de redactare a articolului a fi tendentioasa intrucat nu ati specificat suprafata constructiei imobilului si ati prezentat fotografii de la un imobil de sase ori mai mare si care este compartimentat, finisat si partial vandut.

Acelasi personaj controleaza firma cumparatoare.

Un aspect foarte important este faptul ca administrator al TMC Management SRL figureaza acelasi Mihaita-Cristinel Triboi, adica personajul care sta in spatele societatii falimentare. Actionar majoritar al companiei care a achizitionat imobilul este un anume Cristian Nicolae Luca.

Nu inteleg cat este de foarte important faptul ca detin o societate infiintata in 2013, adica la un an jumatate dupa intrarea in insolventa a SC MICOMIR SRL, deci nu inainte, unica societate pe care de altfel o administrez.

Nu inteleg de ce stau in spatele societatii MICOMIR, atata timp cat nu am detinut decat calitatea de asociat din 2008 si nu cea de administartor al societatii MICOMIR SRL, calitate in care am creditat de-a lungul activitatii sale societatea, societatea fiind infiintata in anul 1992.

Cine este un anume Cristian Nicolae Luca, Actionar majoritar al companiei ( SC TMC Management SRL) care a achizitionat imobilul(?), in societatea ,,controlata,, de mine?” Nu inteleg unde este etica si deontologia profesionala a autorului articolului care nici macar nu a verificat informatiile publicate. Mentionez ca subsemnatul nu cunosc nicio persoana Cristian Nicolae Luca, mai mult decat atat nu am cunostinta de vreo eventuala asocierea a mea cu aceasta persoana in vreo societate.

 

De celalata parte, SC Micomir SA este detinuta in proportie de 96 la suta de acest Mihaita-Cristinel Triboi. Aceasta firma a ajuns in insolventa dupa ce a acumulat datorii totale de 7.029.466, majoritatea fiind restante la banci. Imediat dupa ce bancile comerciale i-au batut la usa, Mihaita-Cristinel Triboi a diminuat capitalul social al firmei pentru a nu fi lasat fara bani.

 

Daca autorul articoului ar fi efectuat minime diligente pentru a se informa in prealabil conceperii acestui articol, ar fi aflat ca datoriile societatii MICOMIR sunt de 5.843.495,02 in care sunt incluse toate dobanzile si penalitatile aferente, iar bancile de fapt este doar Bancpost si care nu reprezinta decat 19.27 % din totalul datoriilor, iar subsemnatul sunt inscris in tabelul definitiv cu 37,11% din totalul datoriilor, tatal meu avand 3.02%  din datorii.

 

"Având în vedere valoarea prea mare a capitalului social raportat la obiectul de activitate si la volumul afacerilor societatii, precum si la contextul economic actual defavorabil, în vederea asigurarii unui echilibru între obiectul de activitate propus si efortul financiar si material necesar concretizarii lui, se reduce capitalul social de la 1.700.000 RON la 170.000 RON, prin restituirea catre asociati a sumei de 1.530.000 RON, proportional cu cota de participare la capitalul social, respectiv 1.520.100 RON, catre dl Triboi Mihaita-Cristinel. Prin efectul reducerii capitalului social, se reduce valoarea nominala a partilor sociale de la 1.000 RON la 100 RON", dupa cum se mentioneaza in Monitorul Oficial nr. 4693/2014.

Diminuarea capitalul social a fost realizata la data de 02.08.2010, anterior intrarii in insolventa, in conformitate cu prevederile Legii nr. 31/1990, legea privind societatile comerciale, avand in vedere activul net contabil negativ, iar suma de 1.530.000 lei cu care a fost diminuat capitalul social a ramas la dispozitia societatii pana in prezent, deoarece la acea data nu au existat disponibilitati banesti pentru restituirea acestor sume.

Majoritatea banilor ajung in conturile omului de afaceri

Va solicit sa probati afirmatia facuta si sa precizati la ce banca din tara sau strainatate am cont deschis. Care sunt banii care au ajuns in conturile mele?

Precizez faptul ca subsemnatul nu am niciun cont bancar deschis si valabil la nicio banca din tara sau strainatate, nu am mai facut vreo tranzactie bancara din anul 2009.

 

Creditorul Bancpost SA a formulat contestatie impotriva hotararii adunarii creditorilor care au acceptat inchirierea spatiilor si a solicitat denuntarea contractelor de inchiriere dintre SC Micomir SRL si SC Petoti SRL, unul dintre chiriasi. SC TMC Management SRL a fost infiintata in anul 2013, exact in perioada in care SC Micomir SRL intra in insolventa din cauza incapacitatii de plata.

1. S.C. Micomir SRL a intrat in insolventa in data de 10.01.2012, la solicitarea creditorului bancar BCR SA, dosar de insolventa nr. 19/11/2011* aflat pe rolul Tribunalului Iasi, Sectia a II-a Civila-Faliment.

2. S.C. TMC Management SRL a fost infiintata in anul 2013, exact la un an si cinci luni de la intrarea in insolventa, fara nicio legatura cu starea de insolventa a S.C. Micomir SRL.

3. S.C. Micomir S.R.L detine in patrimoniu mai multe proprietati, iar autorul articolului  dezinformeaza in totalitate intrucat face o grava confuzie intre imobilele aflate in discutie, respectiv cel din Iasi, cu cel din Miroslava.

 

Nu doar atat, o mare parte din banii obtinuti din executarea silita a imobilului vor ajunge chiar in conturile SC TMC Management SRL, care figureaza ca si creditor principal in cazul Micomir SRL.

Daca v-ati fi informat ati fi observat faptul ca TMC MANAGEMENT SRL a devenit creditor garantat asupra tuturor imobilelor din Miroslava dupa cesiunea a doua contracte de credit in anul 2014 si 2015. In cazul de fata oferta era ca in afara de suma inscrisa in tabel, societatea pe care o administrez sa mai achite suma de 15.000 lei, ceea ce am si facut inainte de termen, deci nu poate fi vorba ca societatea administrata de mine va mai incasa ceva.

Mihaita-Cristinel Triboi nu a putut fi contactat pana la inchiderea editiei pentru a comenta aceste situatii.

De precizat ca, indiferent de afirmatiile din articolul la care fac referire, subsemnatul mi-am achitat toate datoriile si prin urmare, raspund la toate apelurile telefonice, in situatia in care nu pot raspunde contactez ulterior persoana ce m-a apelat, raportat si la faptul ca inca sunt angrenat in activitatea economica.

Sustin ca nu am fost apelat de catre nicio persoana de la BZI.

Rog autorul articolului sa mentioneze care este modalitatea in care a incercat sa ma contacteze si sa mentioneze numarul de telefon sau adresa de email la care a incercat sa ma contacteze si subsemnatul nu am putut fi contactat.

Mentionez ca numarul meu de telefon este public, fiind mediator autorizat inscris in Tabloul mediatorilor autorizati din Romania.

 

Concluzionand, consider ca mi-au fost incalcate in mod flagrant drepturile si imaginea publica, iar prin modul in care au conceput articolul, ziaristii de la BZI au incercat sa aduca atingere deminitatii si onoarei mele, prezentand date false, datele prezentate fiind in totala contradictie cu realitatea.

Mentionez totodata ca, avand in vedere ca in continutul articolului se face  vorbire de un alt imobilul decat cel prezentat in fotografii, imobil care se afla intr-o avansata stare de degradare si care are o suprafata de aproximativ cinci ori mai mica decat imobilul prezentat in articol, autorul articolului a incercat sa induca in eroare opinia publica, motiv pentru care doresc sa-mi fie publicat dreptul la replica, in aceleasi conditii ca si articolul la care fac referire.

Apreciez ca mi-au fost incalcate grav drepturile pe care orice cetatean le are, motiv pentru care doresc o prezentare reala a situatiei de fapt. Consider ca aprecierile facute de jurnalistul publicatiei d-voastra sunt de rea-credinta, in contextul in care nici macar nu m-a contactat inainte de publicarea articolului pentru a avea o informare corecta asupra situatiei.

Va solicitam in mod expres ca imediat sa eliminati de pe site-ul www.bzi.ro  articolul care fac referire la persoana mea si  societatea SC TMC MANAGEMENT SRL si sa publicati imediat, in aceeasi zi si in aceleasi conditii, o dezmintire a tuturor informatiilor publicate, care lezeaza drepturile si interesele SC TMC MANAGEMENT SRL si a unicului asociat, corectarea acestora pe baza unei documentari jurnalistice profesioniste precum si prezentarea tempestiva a unei disculpari oficiale in acest sens.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

Galerie Foto

bloc_micomir_srl_miroslava_1_
imobil micomir miroslava licitatie triboi mihaita-cristinel
Distribuie:  

Realitatea.net

RomaniaTV.net

Din aceeasi categorie

Comentarii (9)

Jan  | #649393
Si nu se sesizeaza nimeni? De asta se procedeaza asa!
Valy  | #649395
Omul e specialist in tepe si combinatii, cand te gândesti ca a facut si puscărie pt evaziune fiscală cu alcool...
mihaita si cristinel  |  #649407
A fost asa de inteligent incat a facut export fictiv de alcool cu niste cisterne care ar fi traversat granita Prin DOlj, printr-un punct de trecere a frontierei PIETONAL.:)))))

Frate-su e si el evazionist si tepar, a pierdut recent vila din Bucium, dar probabil ca a pus deoparte suficient.
Tat'su e ala de i-a invatat meserie.
Familie de escroci, toti trei. De aici vine TRI boi.
Liviu  | #649399
Cine sa se sesizize ? institutiile abilitate sa cerceteze asemenea escrocherii se ocupa de gainarii marunte lichidatorii sant si ei escroci da cu autorizatie de functionare aceste prejudicii bancile le recupereaza de la potentialii clienti care se imprumuta de la banca
Marius  | #649415
Tertipuri ţigăneşti, într-un stat condus de ruşi, prin intermediul ţiganilor!!
Ionel  | #649451
Asta nu e papagalul ala care a facut puscarie pt trafic de alcool cu camionul printr-o trecere de frontiera pentru pietoni?
Avea o hala prin Tatarasi . A schimbat vre-o patru neveste pentru ca ii place sa le bumbaceasca :))))
iesean  | #649464
Asta trebuia bagat la "mititica" este clar ca a facut evaziune fiscala, a furat si si-a bagat firma in faliment.
Cand tu te imbogatesti, ca patron al firmei, si firmma da faliment este clar ca acel specimen trebuie bagat la inchisoare.
Da sa nu faca inchisoare acasa in fata televizorului cum propun Dragnea-Tariceanu & Company, sa faca la MITITICA ca sa nu mai fure cand scapa de acolo.
Si ar trebui ca JUSTITIA sa-i interzica sa mai aiba "FIRME" cel putin 5 ani daca nu chiar 10.
Costica  | #649484
Are o gramada de firme pe care le tot baga in faliment . E plin de bani , are casa in Copou , dar da niste salarii de mizerie . De fapt Triboi e o mizerie de om . Am fost paznic la rahatul ala de depozit de la Doi Baieti si spalam masinile,maturam curtea,ardeam gunoiul ca sa nu plateasca la Salubris si ii faceam si tresba prin curtea de acasa si isi batea joc de mine cu cateva milioane pe luna.Cata marfa fara facturi aducea si vindea fara facturi!!!Un gunoi!!!!!
Dorel  | #649486
Si fratesu iulian triboi alexandrescu e un mare tepar.Are o firma , Dragan Impex Trans care este cea mai mare datornica la fisc cu aproape un milion de lei noi . Vila lui din Bucium nu acopera nici un sfert din datorie . Acum cica este bioenergoterapeut :))))) Ba , esti prost ??????
Familie de tepari , incepand cu tacsu al batran si ******* . S-au invatat sa fure si sa nu plateasca angajatii si la stat . Ar trebui sa- i bage la puscarie .
Adauga comentariu
Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2018 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.2124 (s) | 21 queries | Mysql time :0.047262 (s)