Eveniment-Social

Jonglerii cu terenuri ultracentrale

Publicat: 02 iun. 2014
1

@ Un iesean da curtea unei scoli din Nicolina la schimb pe un teren de langa Universitatea Petre Andrei

Curtea Scolii Generale 36 a fost castigata in instanta de un iesean, acesta solicitand primariei un alt teren in compensare, rocada fiind insa blocata in plenul Consiliului Local in aprilie.

Citeste si: Iata ce imobile si terenuri scoate primaria la vanzare

Neculai Abalasei obtinuse in instanta o decizie finala si irevocabila privind retrocedarea a 700 metri patrati amplasati pe strada Gheorghe Doja nr. 18, in incinta Scolii Generale 36. Potrivit unei analize asumata de Directia de Administrare a Patrimoniului Public si Privat, terenul ar avea un pret pe metrul patrat de 166 de euro, per total valorand 116.000 de euro. Varianta propusa pentru schimb a fost cea a unui teren de 704 metri patrati situat pe strada Barbu Lautaru, potrivit analizei de piata facuta de SC Diaconu si Asociatii la cererea DAPPP, terenul valorand 114.421 de euro.

Citeste si: Timp de 13 ani Mihail Vlasov a pastrat acest secret! Dezvaluiri incendiare despre o afacere trasnet!

Oficialii locali au respins initial schimbul, la solicitarea primarului Gheorghe Nichita, schimbul fiind parafat la sedinta de plen din mai, numai dupa ce au fost insa reduse costurile terenului, dar si suprafata data la schimb. Dupa ce a fost reanalizata valoarea terenului scolii, acesta a fost estimat la 102.000 euro, respectiv 146 de euro pe metrul patrat. Astfel, pretul terenului de pe Barbu Lautaru fiind estimat la 162 de euro pe metrul patrat, prin acest schimb Neculai Abalasei ar urma sa obtina nu 704 metri cat se stabilise initial, ci 632 de metri patrati, in apropiere de Universitatea Petre Andrei.

Adauga un comentariu