Titlurile zilei

Jos pălăria în fața acestui adolescent de la Liceul de Informatică din Iași! Visează ca până la finalul clasei a XII-a să facă prima jumătate de milion de euro! A construit primul robot din banii de alocație, iar acum americanii au pus ochii pe el și vor să îl fure! – GALERIE FOTO

Publicat: 31 iul. 2021
Mihai Melnic, elev în clasa a XII-a la Liceul de Informatică
Mihai Melnic, elev în clasa a XII-a la Liceul Teoretic de Informatică "Grigore Moisil" din Iași, laureat cu echipa de Robotică a României "AutoVortex", locul I la prestigiosul Campionat de Robotică "Chicago Robotics Invitational 2021", derulat în Statele Unite ale Americii. Echipa de Robotică a României a obținut locul întâi la Campionatul Internațional de la Chicago, care a avut loc pe 16 și 17 iulie 2021

Cu adevărat, aceasta poate fi numită povestea de aur a anului 2021 de la Iași! În prim-plan este tânărul Mihai Melnic, campion mondial la Robotică și care i-a impresionat atât pe americani, cât și pe cei de la NASA. Are o voință de fier, este pasionat și vrea să reușească la cel mai înalt nivel. La doar 18 ani, acesta este licean în clasa a XII-a la Liceul Teoretic de Informatică „Grigore Moisil”. Vrea să-și dezvolte propria afacere și, până la finalizarea studiilor liceale, să facă prima sa jumătate de milion de euro. Mai mult, în maximum zece ani, vrea să aibă propria companie, al cărei sediu să fie măcar un zgârie-nori, sau să ajungă CEO la o mare companie internațională din domeniul tehnologiei

Povestea de aur a anului 2021 de la Iași îl are în prim-plan pe tânărul de doar 18 ani Mihai Melnic. Acesta este proaspăt campion mondial la Robotică și i-a impresionat pe americani, dar și pe cei de la NASA. Are o voință de fier, este pasionat și vrea să reușească la cel mai înalt nivel. La doar 18 ani, acesta este licean în clasa a XII-a la Liceul Teoretic de Informatică „Grigore Moisil”. Vrea să-și dezvolte propria afacere și, până la finalizarea studiilor liceale, să facă prima sa jumătate de milion de euro. Mai mult, în maximum zece ani, vrea să aibă propria sa companie, al cărei sediu să fie măcar un zgârie-nori, sau să ajungă CEO la o mare companie internațională din domeniul tehnologiei.

Mihai Melnic este inițiatorul proiectului „Maria Robot”, primul umanoid construit în întregime de elevi români

Mihai Melnic este și inițiatorul proiectului „Maria Robot”, primul umanoid construit în întregime de elevi români.

„Da, acesta este unul dintre proiectele mele. Continui să-l dezvolt și să fie un succes pentru Iași. Acest robot ar putea ajuta oamenii cu dizabilități, ar putea servi la terasă sau ar putea să meargă pe străzile Iașului… Îmi doresc foarte mult să reușesc în viață. Sincer să fiu, în anul următor vreau să ajung la nivelul în care să câștig măcar prima mea jumătate de milion de euro. Apoi, în maximum zece ani, să am propria-mi firmă pe zona roboticii și sediul acesteia să aibă măcar o clădire zgârie-nori. Visez frumos, muncesc pentru asta și sunt pasionat de tot ceea ce fac”, mărturisește Mihai Melnic.

Mihai Melnic face roboți deja de 9 ani și și-a format propria echipă de robotică – „Quartz Robotics”

Mihai Melnic face roboți deja de 9 ani și și-a format propria echipă de robotică – „Quartz Robotics”.

„Da, am propria mea companie de robotică pe care vreau să o dezvolt și să ajungă o forță în toată lumea. Am proiecte și idei numeroase. Spre exemplu, cei de la NASA ne-au solicitat să le fim parteneri în dezvoltare de tehnologii pentru un oraș al astronauților pe care se pregătesc să-l construiască pe Lună. Apoi, mai avem o colaborare pentru a dezvolta o brățară care să ne ajute să stimulăm creierul și să ne amintim de ceea ce am trăit, în detaliu, de-a lungul vieții noastre. De asemenea, ne implicăm și în a-i ajuta pe ceilalți, spre exemplu pe bătrâni”, mai completează Mihai Melnic.

A trăit clipe unice în Statele Unite ale Americii! La Chicago a dat lovitura vieții

Mihai Melnic a fost laureat cu echipa de Robotică a României „AutoVortex” și a luat locul I la prestigiosul Campionat de Robotică „Chicago Robotics Invitational 2021”, derulat în Statele Unite ale Americii (SUA). Echipa de Robotică a României a obținut locul întâi la Campionatul Internațional de la Chicago, care a avut loc pe 16 și 17 iulie 2021, în format fizic, unde au fost prezente cele mai bune echipe de robotică din Statele Unite ale Americii.

„Da, la acest concurs am dat lovitura vieții. A fost fantastic să-i batem pe americani la ei acasă. Deja am și primit oferte din partea lor. Acolo e o lume aparte, unică și tehnologia e dezvoltată la cel mai înalt nivel. Acum mi-aș dori să ajung la un concurs similar, derulat în Australia, și unde vin cei mai buni pe Robotică din emisfera sudică și din Asia. Eu vreau să plec afară, dar, după, să mă întorc în țară pentru a construi o Românie mai bună, să dezvolt și să creez aici. Sper ca autoritățile să ne ofere mai mult sprijin, să investească în noi și proiectele noastre. Dacă ar face asta, atunci totul ar contribui la dezvoltarea țării”, arată Mihai Melnic.

Proiectul „Maria Robot” a fost finanțat din propria alocație

Spectaculos este că proiectul „Maria Robot” a fost finanțat din propria alocație a lui Mihai Melnic și a colegului său.

„Da, strângeam bani din alocații ca să finanțăm robotul Maria. Așa a fost, nu ne-a ajutat nimeni. Eu vreau să mă dezvolt independent, să fiu pe picioarele mele, să fiu antreprenor de succes. Vreau să construiesc ceva foarte mare, îmi place să visez frumos și să muncesc pentru a-mi atinge țelurile. Repet, vreau să fac ceva tare, de răsunet în toată lumea și să se audă de România. Mereu sunt plecat, am foarte puțin timp liber, dar îmi place ceea ce fac”, a conchis Mihai Melnic.

De arătat că, din 1989, este pentru prima oară când o echipă din afara SUA reușește să căștige locul 1 pe pământ american la concursul de la Chicago, unde a fost și liceanul ieșean.

Mihai Melnic a fost organizatorul celui mai important eveniment național pentru roboți care a avut loc la Iași, între 14 și 17 iunie 2021, și unde au participat speakeri de la NASA și de la celebre companii high-tech. Acesta este unul dintre adolescenții români de excepție care a fost acceptat să studieze la o universitate din Olanda. Mihai construiește roboți din clasa a doua, iar pe măsură ce timpul a trecut, pasiunea lui a crescut. A descoperit alți tineri pasionați de tehnologie și, lucrând la robotul lor, au descoperit împreună lumea inteligenței artificiale, a învățat marketing și sales și cum să colaborezi în echipă. Mihai este un exemplu de antreprenor – curios, inovator, gata să își urmeze cu mult curaj visurile.

Comentarii
  • Viitorul este al bioIT-ului.
    Simturile umane vor fi imbunatatite in domeniul bio-IT. Vom auzi/vedea/simti/deplasa mai bine.
    Robotii umani vor face mari minuni.

  • Un copil care inca mai trage ptr Romania-conducatori de tara pe care ii doare in 16 de toate in afara de interesele proprii adica canci sustinere -pacat, Joker esti un prost

  • Mulți idioți pe aici frate ,cunoașteți vreo unul din voi personal acest baiat nu dar veniți cu fel de fel de afirmații pro si contra ca sa vii cu astfel de supozitii trebuie sa cunoști persoama nu prin intermefiul ziaristului

  • Aloo…Domn studentul…Alooo…Pai ce facem,domnule?Chiar vreti sa ne lasati fara meseriasii care robotesc cu carca??Asta inseamna sa fim o planeta numai de inteligenti si scoala asa cum o stim o sa fie istorie,imi bag o injectie in vena si..pac,pac,pac,,Einsten 2.0 scrie pe mine.Imi vine sa ma zgari de ciuda ca am pierdut ani de zile sa ma duc la scoala unde primeam zilnic de la profesorasi dupace si aratatoare la palma…Acum veniti voi si vreti sa stricati sistemul.Mistretule.

Adauga un comentariu