Magazin

Josalid, comprimate filmate

Publicat: 15 nov. 2010
Compozitie: Comprimate filmate a 500 mg josamicin (cutie cu 12 buc.), flacon cu 30 g granule pentru 60 ml suspensie (250 mg josamicin propionat/5 ml).

Actiune terapeutica: Macrolida pentru administrare orala. Produsul are timpul de injumatatire de 1,5-2 ore si o foarte buna difuzabilitate. Eliminarea se face preponderent prin bila si numai o mica fractiune prin urina. Spectrul de actiune cuprinde germeni gram-pozitivi si gram-negativi, aerobi si anaerobi. Trebuie mentionata actiunea fata de chlamidii, mycoplasme si legionellae.

Indicatii: Infectii cauzate de germeni sensibili.

Mod de administrare: Per os, adulti: 1-2 g/zi, si copii: 30-50 mg/kilocorp/zi, divizat in 2-3 doze. Doza maxima zilnica este de 6 g sau 85 mg/kilocorp/zi. Durata tratamentului este de 7-l0 zile. Se recomanda administrarea cu 1 1/2 ore inainte de masa, cu 1 pahar de apa.

Reactii adverse: Reactii alergice, vertij, cefalee, scaderea apetitului, greata, rsaturi, constipatie, stomatita, colita pseudomembranoasa.

Contraindicatii: Alergie cunoscuta la aminoglicozide, disfunctii majore ale rinichilor si ficatului.

OBSERVATIE: Informatiile prezentate nu trebuie folosite in scopul diagnosticarii sau tratarii oricaror probleme de sanatate sau boala sau de inlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de personalul medical autorizat.loading...

Adauga un comentariu