Fotbal extern

Jose Pekerman, noul selectioner al Columbiei

Publicat: 19 ian. 2012

Argentinianul Jose Pekerman a fost numit oficial miercuri selecţioner al echipei naţionale de fotbal a Columbiei, pană în august 2014, adică imediat după Mondialul din Brazilia, a anunţat Federaţia columbiană de fotbal (FCF).

”Contractul este valabil pană în august 2014, se mizează pe un proces mai lung”, cu Pekerman, a explicat Luis Bedoya, preşedintele FCF, la un post de radio.

Bedoya nu a dorit să dezvăluie care va fi salariul noului selecţioner, admiţand totuşi că este vorba de unul ”important”, căruia i se poate adăuga un bonus în cazul calificării la Mondialul-2014 (12 iunie – 13 iulie).

Pekerman (62 ani) urmează să fie prezentat miercuri la ora locală 18,00.

Acesta îl înlocuieşte pe Leonel Alvarez, demis pe 13 decembrie, la trei luni după ce preluase funcţia, din cauza rezultatelor slabe înregistrate în calificările Mondialului.

Columbia, locul 6 în clasamentul zonei Amsud, a caştigat primul său meci disputat în Bolivia (2-1), înainte de a înregistra un meci egal (1-1) pe teren propriu în faţa Venezuelei şi a pierde în faţa Argentinei cu 1-2.

Pekerman a fost de trei ori campion mondial cu selecţionata U-20 a Argentinei (1995, 1997, 2001). El a condus şi prima echipă Albiceleste între 2004 şi 2006, eşuand în sferturile de finală ale Mondialului din Germania, în urma eliminării la lovituri de departajare de naţionala ţării-gazdă.

Primul meci pe care îl va disputa în calitate de selecţioner va fi un amical cu Mexicul în februarie, înainte de a relua calificările Mondialului, pe 2 iunie, împotriva reprezentativei Peru.loading...

Adauga un comentariu