Sport

Joseph Blatter ar putea fi ARESTAT. Vezi care sunt acuzatiile

Publicat: 02 iun. 2015
1
Scandalul de coruptie de la FIFA ia amploare. Presedintele forului international, Joseph Blatter risca sa fie arestat, potrivit unor experti citati de Skynews. Mai exact, Blatter ar putea fi acuzat de complicitate la coruptie in Statele Unite si astfel ar putea sa ajunga in spatele gratiilor. Mai mult de atat, unul dintre oficialii din cadrul FIFA, care a fost retinut deja de autoritati, coopereaza cu justitia americana si a avertizat ca daca va ajunge in puscarie, acelasi lucru se va intampla si cu Joseph Blatter.
Intre timp, Blatter, care tocmai a fost reales la sefia FIFA in ciuda cererilor de a-si da demisia pe fondului scandalului de coruptie, sustine ca nu are niciun motiv sa se teama. Potirvit documentelor publicate de FBI, un inalt oficial FIFA a autorizat plata unei mite in valoare de 10 milioane de dolari. „Daca asa ceva este in curs de anchetare, lasati ancheta sa-si urmeze cursul. Cu siguranta, nu este vorba de mine”, a spus seful forului international.
Potrivit presei, in spatele transferului de bani se afla, de fapt, secretarul general al organizatiei, Jerome Valcke. Acesta nu a fost pus oficial sub acuzare si sustine ca este nevinovat. Insa, pana la lamurirea situatiei, FIFA i-a anulat aparitiile publice programate, printre care deschiderea oficiala a Cupei Mondiale de Fotbal feminin. „Din cauza situatiei actuale, secretarul general al FIFA, Jerome Valcke, nu va asista, contrar programului stabilit initial, la deschiderea Cupei Mondiale feminine FIFA 2015 in Canada”, a declarat forul international intr-un comunicat.
Adauga un comentariu