Secretele istoriei

Joseph Weil, unul din cei mai celebri escroci ai lumii

Publicat: 14 aug. 2014
3

Joseph Yellow KidWeil a fost unul dintre cei mai celebri escroci ai timpurilor sale. De-a lungul „carierei„, a furat peste 8 milioane dolari. Primul sau job de colector al fiscului i-a dat de gandit: colegii sai strangeau banii (datoriile) de la oameni si pastrau o parte din bani.

Weil a demarat o schema financiara – oferindu-se sa nu ii dea in vileag, pentru o parte din sumele colectate. El se folosea si de tranzactii petroliere inexistente, farmecul damelor de companie, cursele „aranjate” de cai si alte escrocherii, pentru a insela oamenii.

Vezi si Eduardo de Valfierno, unul din cei mai mari escroci din istorie

Isi schimba zilnic numele: intr-o zi, putea fi Dr. Henri Reuel, un geolog recunoscut, care a calatorit in toata lumea si reprezinta o mare companie petroliera, urmand a multiplica veniturile celor care „investeau in titei”. In alta zi, era director al Elysium Development Company, promitandu-le terenuri celor creduli, in timp ce le cerea comisioane uriase. Altadata, se dadea drept chimist cu experienta, care a descoperit cum pot fi „clonate” bancnotele americane; le promitea oamenilor un viitor mai bun, in timp ce ii escroca si fugea inainte ca politia sa-i bata la usa.

Vezi si Victor Lustig, unul din cei mai celebri escroci din istorie

In autobiografia sa, Weil a explicat: „Dorinta de a obtine ceva pentru nimic a fost foarte costisitoare pentru multi oameni, care au avut de a face cu mine, precum si pentru alti escroci”. „Dar am aflat ca asa functioneaza lucrurile. Omul obisnuit, dupa estimarile mele, este 99% animal si 1% om. 99% din profilul de animal nu cauzeaza cine stie ce probleme. Totusi, acel unic procent de umanitate determina toate problemele. Cand vor invata oare oamenii ca nu pot obtine ceva fara sa plateasca nimic, infractiunile vor disparea si vom trai intr-o armonie deplina”.

Adauga un comentariu