Eveniment-Social

“Journey in my special world” la Colegiul CF Unirea Pascani

Publicat: 23 nov. 2011

Ieri, 23 noiembrie, la Colegiul Tehnic de Cai Ferate “Unirea” Pascani a avut loc un schimb de experienta româno-italian în cadrul proiectului international “Journey in my special world” („O calatorie în lumea mea speciala”), implementat de Asociatia SUPER TINERI (ASIRYS) si finantat prin Programul Tineret în Actiune, cu sprijinul Comisiei Europene. Astfel, 10 elevi italieni însotiti de doi profesori de la Institutul Tehnic Comercial Statal I.T.C. „Padre A.M. Tannoia”, din Corato – Ruvo di Puglia (Bari) au desfasurat diverse activitati alaturi de elevii si profesorii Colegiului “Unirea”. Activitatea a fost coordonata de profesorul de economie si educatie antreprenoriala Mihaela Diana Podariu.
Programul presupune lucrul în echipe multiculturale, pentru a descoperi diferentele si asemanarile între sistemul de învatamânt italian si cel românesc, realizarea unor piese de teatru forum, însotite de dezbateri pe tema antreprenoriat, educatie nonformala si voluntariat, dar si o sesiune de întrebari si raspunsuri pe teme economice, ce vizeaza ambele tari.

În intervalul 14.00-16.00, grupul a vizitat Scoala Speciala Pascani, unde a încercat sa realizeze câteva activitati nonformale împreuna cu tinerii cu deficiente. “Atât elevii români, cât si cei italieni sunt foarte entuziasmati de aceasta întâlnire, semn ca proiectele internationale reprezinta o modalitate atractiva de a învata. E o oportunitate pentru tinerii implicati sa comunice într-o limba straina, sa lucreze în echipe multiculturale, sa-si dezvolte creativitatea si încrederea în sine”, a declarat Mihaela Diana Podariu.loading...

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit