Sport

Jucătoarea britanică Emma Răducanu s-a calificat în sferturile de finală ale turneului Transylvania Open

Publicat: 28 oct. 2021
Emma Răducanu

Jucătoarea britanică Emma Răducanu, locul 23 WTA şi cap de serie numărul 3, s-a calificat, joi, în sferturile de finală ale turneului Transylvania Open, trecând în optimi de Ana Bogdan, locul 106 WTA.

Răducanu s-a impus cu scorul de 6-3, 6-4, într-o oră şi 29 de minute.

Emma Răducanu a câştigat primul set în 39 de minute, cu 6-3, după un start în forţă, ea conducând cu 3-0. Ana Bogdan a încercat să revină în joc, însă serviciul pierdut după primul ghem a costat-o, astfel că primul set i-a revenit sportivei britanice, scrie news.ro.

Situaţia s-a echilibrat în setul al doilea, început cu un serviciu pierdut al Anei Bogdan, dar în care românca a făcut şi un break. Bogdan a mai pierdut un serviciu la 3-3, când Răducanu a făcut 4-3. Răducanu a câştigat setul cu 6-4, în 50 de minute.

În faza următoare, Răducanu o va întâlni pe sportiva din Ucraina, Marta Kostiuk, locul 55 WTA.

Premiul pentru participarea în sferturile de finală este de 5.800 de dolari şi 60 de puncte. Învinsele în turul doi obţin câte 3.675 de dolari şi 30 de puncte.

Jucătoarea britanică de tenis Emma Răducanu, dezvăluiri despre viața sa. Cum a învățat limba română

Jucătoarea britanică de tenis Emma Răducanu a explicat pentru Mediafax cum a învățat limba română după ce, la interviul de după meciul câștigat la Transylvania Open, împotriva Polonei Hercog, ea a vorbit într-o limbă română foarte bună, reușind să-i surprindă plăcut pe toți fanii ei din România.

După ce a câștigat la mare luptă meciul din primul tur al turneului de tenis de categorie 250 WTA, de la Cluj Napoca, Emma Răducanu a reușit să facă o surpriză foarte plăcută, atunci când i-a răspuns în limba română Alexandrei Dulgheru, cea care a intervievat-o.

Protocolul competițional al WTA impune ca jucătoarele să răspundă la întrebările de la interviul de pe teren în limba engleză, însă Emma Răducanu a ținut să se adreseze fanilor ei în limba română, spunând în debutul interviului: „Vreau să încerc un pic în română și dacă nu mai pot schimb, schimb în engleză”.

Ea a continuat apoi vorbind surprinzător de bine, spre deliciul puținelor persoane prezente în tribune dar și spre cel al telespectatorilor care au urmărit meciul.

La conferința de presă de după meci, desfășurată online, întrebată de Mediafax, Emma Răducanu a explicat cum a ajuns să vorbească atât de bine limba română.

„Nu pot să spun că am învățat deliberat. Am „cules” cuvinte pentru că bunica mea mi-a vorbit mult, mi-a spus multe povești și așa mi-am îmbogățit vocabularul.

De mică, ori de câte ori am venit în România și am petrecut aici câteva săptămâni, româna mea s-a îmbunătățit, dar apoi, nevorbind limba am mai uitat. În ultimul an și jumătate nu am mai vorbit deloc, doar de câteva ori la telefon, cu bunica.

Dar, fiind aici deja de 5 zile, simt că s-a îmbunătățit și devin din ce în ce mai puțin rușinoasă când trebuie să vorbesc, chiar dacă mai fac și greșeli.”

Răducanu a mai dezvăluit, de asemenea, că una din motivațiile puternice, care au ajutat-o să revină în meci, după ce fusese condusă cu 1-0 la seturi, a fost că și-a dat seama că nu vrea încă să plece de la Cluj, unde îi place atât de mult. În consecință s-a mobilizat, reușind în cele din urmă să întoarcă soarta meciului și să mai rămână câteva zile la Transylvania Open.

Adauga un comentariu