Sport

Jucatoarele echipei de Fed Cup a Romaniei se tem de dopaj: „Suntem foarte atente”

Publicat: 13 apr. 2016
1

Lumea sportului este în alerta, dupa multitudinea de sportivi depistati pozitiv la controalele doping din acest an. Au fost întrebate si jucatoarele României din Fed Cup despre substantele pe care le consuma, dupa ce cazul Mariei Sharapova a adus în prim-plan medicamentul Meldonium, cu care au fost depistate pozitiv si româncele Mirela Lavric si Eva Tofalvi, în ultimele zile.

Simona Halep, Monica Niculescu, Alexandra Dulgheru si Irina Begu au izbucnit în râs, când au fost întrebate de subiectul doping. Toate spun ca ele si echipele lor monitorizeaza atent lista substantelor interzise si medicamentatia proprie, iar Dulgheru a avut o mica problema cu Comisia Antidoping. Cu toate ca a picat testul doping în luna ianuarie, la Australian Open, când a fost depistata pozitiv cu Meldonium, Sharapova ar putea scapa de suspendare, în urma ultimelor masuri luate de Agentia Mondiala Antidoping (WADA).

„Eu iau aceleasi lucruri pe care le-am tot luat. Nu iau mare lucru, dar verific tot timpul ce iau, ori de câte ori e nevoie. Nu cred ca sunt în pericol”, a declarat Simona Halep, la conferinta de presa de miercuri. „Avem o echipa în spate si suntem toate foarte atente, mai ales dupa cazul Sharapova”, a spus si Irina Begu.

„Este an olimpic, iar testarile sunt mai dese. Eu am avut unele probleme, pentru ca în fiecare zi trebuie sa spunem unde suntem. Am fost cautata odata acasa si nu m-au gasit. Jucatoarele de Top 50 intra de obicei în aceasta testare, dar ei pot lua pe oricine. Eu eram pe locul 400, atunci”, a precizat si Alexandra Dulgheru. La meciul de la Cluj, echipa noastra va fi formata din Simona Halep, Irina Begu, Monica Niculescu si Alexandra Dulgheru. Locul 4 în clasamentul mondial al Cupei Federatiei, Germania va miza la Cluj pe a treia jucatoare a lumii, Angelique Kerber, alaturi de Andrea Petkovic, Annika Beck si Julia Goerges.

Meciul dintre România si Germania se va disputa pe 16 si 17 aprilie, în Sala Polivalenta din Cluj Napoca.

Adauga un comentariu