Sport

Jucătorii de la Dinamo, disperați din cauza situației financiare: „Mă întreabă mereu de faliment! Mai au restanțe!”

Publicat: 30 oct. 2020
Jucătorii de la Dinamo, disperați din cauza situației din
Jucatorii Dinamo Bucuresti

Dinamo se află pe locul 14 în clasamentul din Liga I, iar jucătorii din „Ștefan cel Mare” sunt disperați din cauza situației financiare. Florin Manea a vorbit despre situația echipei antrenate de Cosmin Contra, iar acesta a dezvăluit că stranierii din „Ștefan cel Mare” sunt disperați să afle detalii despre ceea ce se întâmplă la Dinamo. Totodată, Florin Manea susține că antrenorul Cosmin Contra ar trebui să rămână în continuare la Dinamo București, dar este sigur că oficialii spanioli îl vor demite dacă „Guriță” nu o să reușească să ducă echipa în zona de play-off.

Jucătorii de la Dinamo, disperați din cauza situației din „Groapă”

„Nu cred că trebuie să fie demis Cosmin Contra, dar dacă continua așa… orice club se gândește la asta. El are un lot foarte bun la Dinamo, nu putem să spunem că ei nu au valoare, dar au nevoie de omogenitate. Problemele financiare apasă și contează foarte mult atmosfera în echipă.
Diego Fabbrini mă sună și mă intreabă. Au intrat o parte din bani, mai au restanță 2-3 luni. Mi se pare că au încasat doar pe iulie. El mă întreabă mereu de faliment, ce se întâmplă, dacă e adevărat ce se întâmplă în presă. Apasă această situație.
A greșit și el, normal. Prietenia mea cu el nu are legătură cu ceea ce spun. Dacă se continua așa, atunci trebuie să fie schimbat. Poate nu există chimie între el și jucători”, a spus Florin Manea.

Dinamo, în zona de retrogradare după 8 etape jucate în sezonul 2020-2021
Dinamo București ocupă locul 14 în clasamentul din Liga 1, cu 5 puncte, la egalitate cu FC Argeș, după doar 8 etape jucate în sezonul 2020-2021. Formația antrenată de Cosmin Contra are o victorie, două remize și cinci înfrângeri în actuala ediție din primul eșalon fotbalistic.

Pentru Dinamo București urmează meciul cu Astra Giurgiu, vineri, 30 octombrie, de la ora 21:00, dar partida este pusă sub semnul întrebării din cauza cazurilor de COVID-19 apărute la gruparea din Giurgiu.
Cosmin Contra recunoaște problemele financiare grave de la Dinamo, dezvăluite de ProSport. Antrenorul spune că nu a primit niciun ban de când a revenit în Ștefan cel Mare și ia în calcul chiar despărțirea de echipă, dacă lucrurile vor continua așa. Dinamo a ajuns la patru eșecuri la rând, iar Cosmin Contra este amenințat cu demiterea, dacă nu va câștiga cu Astra.

Cosmin Contra recunoaște criza financiară de la Dinamo: „Nici eu nu am luat niciun ban!”

„Mi-au zis că este un proiect foarte mare la Dinamo, în care se va investi 10 milioane de euro în primul an. Mi-au zis că acesta va fi bugetul. Nu știu dacă aici sunt incluse și datoriile, dar oricum 10 milioane este o sumă considerabilă, un buget bun, sănătos, poți să aduci jucători de calitate. Au zis că vor face o academie serioasă, în stilul spaniol. A fost un proiect pe care am dorit mereu să-l am în România.
Deocamdată, nu (dacă spaniolii au respectat promisiunile, n.r.) Asta e problema. De aceea am zis că se mișcă greu lucrurile în sensul ăsta. Deocamdată, proiectul nu funcționează de unde ar trebui să funcționeze. Dar am zilnic discuții cu directorul sportiv, cu Pablo Cortacero, mă liniștesc și zic că nu vor fi probleme de bani.

Da, sunt (probleme cu banii, n.r.). Unii au două luni, eu am o lună și un pic. Deocamdată, nici eu nu am luat niciun ban”, a declarat Cosmin Contra la Gsp.

Antrenorul ia în calcul și despărțirea de Dinamo, dacă problemele financiare vor continua.

„Au adus, dar puțini bani. Primele salarii, fiindcă băieții aveau o datorie de 3 luni, au făcut o infuzie de 200.000 de euro. Apoi, zilele trecute, s-au plătit niște bani din drepturile TV, au mai luat jucătorii niște bani. Infuzia aia mare, de care s-a tot vorbit, trebuie să ajungă în club ca lumea să se liniștească din toate punctele de vedere. Trebuie să cred. Dacă nu, atunci proiectul a existat doar din vorbe. Când cineva aduce 12 jucători cu salarii bune și foarte bune, plus 10 oameni în administrativ, nu ar avea logică să facă atâtea eforturi, să aducă oameni din Spania, din Polonia, din Slovacia, de unde au venit și de unde și-au lăsat familiile, iar acum să se strice din fașă”, a mai spus fostul selecționer.

„Nu, nu (dacă are vreo intenție de a renunța, n.r.). Dacă vor continua aceste probleme și nu vor intra banii, nu are rost să rămân într-un proiect în care mi s-a spus un anumit lucru și nu se întâmplă acel lucru.
Dar eu nu sunt genul să dau bir cu fugiții. Eu am încredere că pot face treabă la Dinamo, am încredere în munca pe care o pot face la nivel sportiv, dar trebuie să fiu lăsat s-o fac”, a mai spus Contra.

Cosmin Contra, atacat violent de Dănuț Lupu, fosta glorie a lui Dinamo

Cosmin Contra, atacat violent de o fostă glorie a lui Dinamo: „Nu e antrenor!”
Fostul mare dinamovist, Dănuț Lupu, spune că fostul selecționer are carențe în ceea ce privește meseria, din moment ce a acceptat să preia echipa în contextul actual.

„Cred că și Contra a fost vinovat, pentru că a acceptat să vină așa. Eu nu cred că a luat vreun ban până acum, de când a venit. Trebuie să spună adevărul. Și eu vreau să aducă spaniolii bani, dar trebuie să spună cineva ceva. Trebuie să iasă oamenii de acolo și să spună dacă sunt bani sau nu. Nu să ascundă. Niciodată nu aș fi adus 14 jucători la Dinamo, dacă eram în locul lui Contra. Acceptam să vin, dar nu eram de acord să vină 14 jucători. Nu poți să faci treabă cu atâția jucători, într-o lună. Înseamnă că nu e antrenor, dacă a acceptat să vină așa, că spaniolii i-au adus jucătorii. În fotbal, antrenorul aduce jucătorii, nu conducerea. Nu cred că există în lumea asta echipă care să aducă 14 jucători”, a declarat Dănuț Lupu la Look Sport.

Adauga un comentariu