National

Judecatoare de la Curtea de Apel Cluj, amenintari la adresa unui jurnalist clujean. Totul s-a intamplat duminica seara

Publicat: 24 sept. 2018
1

Fiind adeptul ideii ca un jurnalist nu poate sa isi dea jos haina profesionala la ora 5, sa o atarne in cui si sa plece acasa pur si simplu, sunt mereu conectat la telefonul mobil, whatsapp, Facebook Messenger, alerte de tot soiul, sms-uri, emailuri, apeluri. Eu stiu ce papara imi iau acasa de la sotia mea, mai ales cand suna telefoanele la unu noaptea, cand cineva imi cere ajutorul sau cand exista evenimente.

Este si motivul pentru care i-am raspuns judecatoarei Adina Daria Lupea duminica seara, seara tarziu, la cuvintele scrie pe Facebook Messenger. Am avut un week end plin, cu o seara de vineri in care am chemat ambulanta pentru o problema medicala a sotiei mele care acuza dureri foarte mari, o sambata si o duminica in care am stat cu Fane, baietelul meu, agitat maxim ca o vedea pe maica-sa urland de durere, iar inceputul conversatiei cu judecatoarea Lupea m-a gasit cu Fane in brate, facandu-i baie la zece seara, inainte de culcare.

In trecut, am avut convorbiri SPORADICE cu aceasta judecatoare, cel mai des provocate de ea, caci Adina Lupea are o anumita limbarita social media, mai ales la orele serii, cand o ia pe uleiul alcoolului. Nicidecum nu suntem prieteni, nicidecum nu suntem macar amici, am interactionat telefonic prima oara acum FIX 8 ani si de atunci ne-am vazut doar o data, in studiul televiziunii NCN.

In general, ca jurnalist de investigatii si patron de media, mi-am impus o stare de retinere fata de orice relationare cu persoanele importante din Cluj: nu ma duc la botezuri de deputati, aniversari de senatori, paranghelii de primari, nu ma cunosc intim cu procurori sau judecatori, inclusiv cu avocatul meu, Mihai Lapusan, n-am iesit in familie la masa decat o data in 14 ani de colaborare.

Aseara, judecatoarea Adina Lupea a reusit sa ma scoata din tatani prin tupeul ei bahic si prin isteria cu care a abordat restul conversatiei cu mine. Pana sa va spun despre ce a fost vorba aseara, trebuie sa marturisesc ca acum 8 ani, din generozitate, si nu e un substantiv fatarnic, am iertat-o pe aceasta judecatoare de o expunere care ar fi aratat opiniei publice cat e ea de fucked-up in viata personala. Aveam si legitimitate, caci viata personala, imbibata temeinic cu alcool, se rasfrangea si se rasfrange si azi in meseria de jude. 

Intrebarea care se pune si azi, intrebare pe care i-am pus-o si judecatoarei de atunci Adina Daria Lupea e: cum poate un judecator care bea FOARTE DES cantitati insemnate de alcool sa mearga cu mintea limpede la instanta a doua zi dimineata si, judecator de penal fiind, sa decida corect si rational destinul si libertatea atator oameni, daca ea se comporta asa cum veti vedea mai jos, daca mintea judecatorului este alterata nu numai de alcool, ci si de conspiratii si paranoia asa cum voi arata mintenas.

Pana atunci, sa va prezint primul meu contact cu judecatoarea Lupea Adina. Se intampla in 2010, cand aveam informatii extrem de curate ca ea, ca judecator, e presata si santajata de un alt judecator, Delia Purice, ca sa faca anumite lucruri intr-un dosar ce il privea pe un mare om de afaceri de atunci.

Pentru ca pe ea nu o stiam, l-am contactat initial pe sotul sau de atunci, Marius Lupea, un magistrat foarte echilibrat, caruia i-am cerut o scurta intalnire in holul Hotelului Opera Plaza. Si scurta a si fost. Marius Lupea mi-a spus ca nu se baga in speta, ca va transmite dorinta mea de a vorbi cu judecatoarea Adina Lupea, dar ca ar prefera daca as putea chiar sa nu scriu, caci sunt chestii sensibile.

Tin minte foarte bine ce i-am spus, si anume ca fac oricum subiectul.

Doua zile mai tarziu, primesc un telefon tot la ora tarzie de seara, era judecatoarea Adina Lupea cu o voce vizibil afectata de alcool care mi-a spus ca discuta cu mine, ca stie ca o inregistrez, dar, precauta, mi-a spus ca tot ce vorbim e off the record, lucru pe care l-am respectat pana azi. 

Am avut cel putini 3 sesiuni de convorbiri telefonice, mai lungi de o ora, in care Adina Lupea a trecut prin mii de stari in discutia cu mine: de la isterie, la ironie, la resemnare, la vina, a facut destainuiri intime si mi-a confirmat santajul, mi l-a si indicat (doua lucruri extrem de intime), dar mi-a interzis categoric sa folosesc ceva. Ceea ce am si facut. In ziar, a aparut DOAR comentariul ei dictat de ea, nimic altceva. Cu atat mai surprins am fost cand am vazut cat de mincinoasa a fost Adina Lupea confruntata fiind de Inspectia Judiciara, cand, ca o nesimtita, a dat vine pe porcul de jurnalist, insinuand ca eu am decontextualizat afirmatiile ei.

Dupa aproape un deceniu, poate ma enervez si public convorbirile alea, ca sa arat cat de slab isi face CSM treaba cand ancheteaza asemenea spete.

Cert e ca din primele interactiuni cu ea, mi-au ramas imprimate in minte, culmea!, propriile mele intrebari adresate ei fatis:

– Daca esti atat de beata si atat de stresata si atat de varza psihic, cum poti sa te duci luni dimineata la instanta cu mintea si inima curate?

CONTINUAREA ARTICOLULUI AICI

Comentarii
Adauga un comentariu