Actualitate

Judecătoarea Gabriela Baltag l-a pus la punct pe Klaus Iohannis în şedinţa CSAT! Preşedintele nu a avut replică şi a părăsit sala – Video

Publicat: 03 dec. 2020
Președintele României, Klaus Iohannis
Președintele României, Klaus Iohannis

Klaus Iohannis, joi, 3 decembrie 2020, a participat la ședința de bilanț a Consiliului Superior al Magistraturii. Șeful statului a făcut mai multe declarații. Acestea i-au deranjat pe unii magistrați. În ultima parte a ședinței, două judecătoare, Gabriela Baltag și Simona Marcu, i-au atras atenția șefului statului și l-au rugat să nu mai implice latura politică în ședințele Consiliului Superior al Magistraturii.

„Procesul de repare a legilor justiției, de crearea a unui cadru coerent, stabil și de implementare a recomadărilor GRECO, MCV și ale Comisiei de la Veneția a început deja. Motivul pentru care nu a ajuns la final este din cauza majorității ostile reformelor și care s-a dedicat trup și suflet unor legi menite să îi apere pe infractori. O majoritate parlamentareă care nu s-a sfiit să voteze măsuri contrare interesului public” a afirmat Klaus Iohannis.

Imediat după, judecătoare Gabriela Baltag nu a iertat intervenția acestuia. Președintele a fost acuzat că dorește să aducă dezbinare în interiorul instituției.

”Din păcate, obiceiul dumneavoastră de a face politică în CSM este evident. Aş vrea să vă adresez o rugăminte care vine din partea mea şi nu numai a mea, a multor magistraţi ai acestei ţări. Vă adresez rugăminteam, poate măcar la finalul mandatului nostru nu veţi mai aduce dezbinare în această instituţie, pentru că suntem suficient de dezbinaţi.

Ştiu că sunteţi un creştin. Vă văd de multe ori la televizor duminica. Ştiţi şi dumneavoastră, cu siguranţă, că la sfârşitul vieţii nu dăm socoteală pentru cât am urât, ci pentru cât am iubit şi iertat, Domnule Preşedinte. E foarte important acest lucru”, a spus judecătoarea Gabriela Baltag

De asemenea judecătoarea Simona Marcu i-a adresat șefului statului o solicitare pentru o abordare lipsită de partizanat în plenul CSM:

”Ştiu că suntem în prag de alegeri, mai sunt doar câteva zile, dar nu aş dori să se titreze pe marginea şedinţei noastre de astăzi titluri de genul «în plenul CSM se vorbeşte despre majorităţi parlamentare toxice versus majorităţi parlamentare progresiste», pentru că nu este acesta rolul nostru. Aş dori să adresez un îndemn la echilibru şi, ca să îl citez pe domnul preşedinte, «o abordare matură lipsită de partizanat»”

Klaus Iohannis a părut deranjat de observațiile celor două judecătoare. „Vă mulţumesc tuturor şi vă doresc mult succes!”, a spus acesta, după care a părăsit şedinţa, fără să mai răspundă întrebărilor adresate de către magistrați.

Comentarii
 • „Decat la neamtu catana
  Mai bine-n codru cu pana.
  Ca decat la neamtu sluga,
  Mai bine-n codru cu frunza.
  Ca din codru vii acasa,
  Din robie nu te lasa.”

 • În sfirsit! A luat-o în freza tocmai la CSM! La alegeri Klaus-penelistu’, lipitorul de afișe, împreună cu gruparea de lingăi PNL, trebuie făcuți mici, mici, ca să revină cu picioarele pe pamint. Klaus se și vede reformatorul galactic al tarii!

 • … he, he … tanti judecator tocma’ l-a tras de urechi pe nenea presedintele si nenea presedintele si-a luat jucarelele si s-a tirat …

 • Un inspector obraznic de fizica de judet este pus la punct.Felicitari! Am putea intrezari dreptatea si democratia,iar acesti intrusi sa plece.

 • Iohanis crede ca i se cuvine postul de „sef” la CSM,CCR,SRI, gradinite,crese,scoli ajutatoare,etc.Vrea ca inainte de 1989.Intaiul carmaci peneleprist.

 • Numai rezist pur si simplu<Felicitari d/na BALTAG si d/na MARCU pentru curajul de a/l i frunta pe acest individ cu 6 case furate ce a dezbinat ROMANIA! E ligaul PNL/ului si sper sa traiesc ziua cand va trebui sa dea socoteala pentru oat abuzurile.Gata

 • Bravo judecâtoarelor care iau muiat clonțul marionetei sluge de birulex—–și nu ia permis sâ politizeze justiția —–așa trebuie sâ facem și noi populimea la vot — sâ disparâ guvernatorul și bețivi lui—–

 • Asa ceva trebuie facut cu toti fatarnicii. Si atunci cand taie ate de inaugurare, cand vin la Hora Unirii, la Ziua Republicii, etc, inclusiv cu candidatii si numitii local care nu fac nimic.

Adauga un comentariu