National

Judecatoarea Gabriela Baltag: Procurorii DNA si DIICOT sunt considerati superiori judecatorilor

Publicat: 17 iun. 2015
1

Judecatoarea Gabriela Baltag, presedinta Asociatiei Magistratilor din Romania (AMR), a declarat miercuri ca exista inechitati in sistemul judiciar, generate de legile date de Parlament.
  
Salarizarea este cu inca jumatate din salariul judecatorului. Are mai mult procurorul. Deci urmarirea penala este superioara judecatii, (…) e un lucru pe care trebuie sa-l sistam. Trebuie sa fim sinceri si sa spunem, asta este realitatea”, a spus judecatoarea Baltag in timpul  intalnirii conducerii Senatului cu reprezentantii asociatiilor de magistrati.

Citeste si Judecatoarea Baltag, adevaruri din justitia romana
  
Baltag a vorbit despre inechitatile din sistemul judiciar generate de legile date de Parlament, inechitati „salariale si de promovare, de numire”.
  
„Domnul presedinte, ati vorbit dumneavoastra despre calitatea actului de justitie, vreau sa va spunem ca sistemul judiciar (…) simte de cativa ani inechitatile sistemului,  prin legile pe care dumneavoastra le generati, inechitati salariale pe care nu am de ce sa le ocolesc, pana la inechitati legate de  promovare, de numire in sistem”, a precizat Baltag.

Citeste si Judecator catre CSM: LASATI-MA SA VORBESC!
  
Presedinta AMR a explicat in ce constau inechitatile din sistem: „este vorba despre modalitatile de numire a procurorilor DIICOT si DNA. Noi toti, magistratii dam concursuri, dam examene foarte serioase pentru fiecare moment din viata noastra, cand dorim sa ocupam o functie. In aceasta situatie, pentru procurorii DNA si DIICOT exista o dispensa, pe conditii de vechime, si ne trezim poate ca sunt persoane care au cativa ani si cateva rechizitorii numai instrumentate si au ajuns procurori DNA. De la Parchetul de pe langa Judecatorie, atentie, direct la Parchetul de pe langa Inalta Curte”.

Adauga un comentariu