National

Judecatoarea Georgeta Barbalata, acuzata de divulgare de informatii in cauze privind siguranta nationala

Publicat: 20 aug. 2012
1
Procurorii DNA au extins cercetarile in cazul judecatoarei instantei supreme Georgeta Barbalata, pe care o acuza si de divulgare de informatii in cauze ce privesc siguranta nationala, dupa ce i-ar fi spus fostului sef al SIPI Ilfov despre doua mandate de interceptare, potrivit unor surse judiciare citate de Mediafax.
Potrivit surselor citate, judecatoarea Georgeta Barbalata i-ar fi spus fostului sef al Serviciului de Informatii si Protectie Interna (SIPI) Ilfov Mihai Vlad despre faptul ca in noiembrie 2011 a emis doua mandate de interceptare in cadrul unor anchete penale, pe numele comisarului sef al Garzii Financiare Ilfov Dragos Rusu si al fostului presedinte al Consiliului Judetean Ilfov Cristache Radulescu.
Procurorii anticoruptie au extins astfel urmarirea penala in cazul Georgetei Barbalata si o acuza atat de favorizarea infractorului, cat si de fapta prevazuta la articolul 169 alineatul 1 din Codul penal, respectiv divulgarea unor documente sau a unor date care constituie secrete de stat ori a altor documente sau date, de catre cel care le cunoaste datorita atributiilor de serviciu, daca fapta este de natura sa puna in pericol siguranta statului. Pedeapsa pentru aceasta infractiune este inchisoarea de la sapte la 15 ani si interzicerea unor drepturi.
Sursele citate au precizat ca judecatoarea Georgeta Barbalata s-a prezentat la DNA, la sfarsitul saptamanii trecute, pentru a lua la cunostinta noile acuzatii care i se aduc de catre procurorii anticoruptie.
Ancheta in dosarul lui Marcel Sampetru, George Balan si Mihai Vlad continua, luni fiind facute mai multe acte de urmarire penala. Pana la momentul difuzarii acestei stiri, la DNA s-au prezentat George Balan si Marcel Sampetru.
Vlad Mihai este acuzat de folosire, in orice mod, direct sau indirect, de informatii ce nu sunt destinate publicitatii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite, George Balan este cercetat pentru complicitate, iar Marcel Sampetru de instigare la aceasta infractiune.
In acelasi dosar, Directia Nationala Anticoruptie a inceput urmarirea penala si impotriva judecatoarei Georgeta Barbalata, de la Sectia penala a instantei supreme, initial acuzatia adusa acesteia fiind de favorizare a infractorului. Judecatoarea este acuzata ca l-ar fi anuntat pe fostul sef al SIPI Ilfov despre perchezitiile ce urmau sa aiba loc la locuinta acestuia, punandu-l astfel in garda.
Procurorii George Balan si Marcel Sampetru, de la Consiliul Superior al Magistraturii, beneficiind de sprijinul unor persoane din mediul politic, nu s-au sfiit sa recurga la mijloace mai degraba intelegerilor de tip mafiot, pentru a accede la functiile pe care si le doreau, sustin anchetatorii DNA.
Adauga un comentariu