National

Judecatoarea Georgeta Barbalata de la instanta suprema, audiata la DNA

Publicat: 27 iul. 2012
1
Judecatoarea Georgeta Barbalata, de la Sectia penala a Inaltei Curti de Casatei si Justitie (ICCJ), s-a prezentat, astazi, pentru a fi audiata de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), informeaza agentia de stiri Mediafax.
La intrarea in sediul DNA, judecatoarea Georgeta Barbalata a spus reporterilor ca nu stie pentru ce a fost citata.
Surse judiciare spun insa ca audierea sa este legata de dosarul in care este cercetat seful Serviciului de Informatii si Protectie Interna (SIPI) Ilfov, Vlad Mihai, care ar fi un apropiat al judecatoarei.
Totodata, judecatoarea nu ar avea calitate de martor, precizeaza sursele citate.
In acelasi dosar mai sunt invinuiti si fostul vicepresedinte al Consiliului Superior al Magistraturii, procurorul George Balan, si fostul consilier al acestuia, Marcel Sampetru, care a demisionta recent din magistratura.
DNA sustine ca exista date si indicii temeinice ca, in perioada martie – iunie 2012, invinuitii Vlad Mihai, George Balan si Marcel Sampetru au exploatat in interes personal informatiile furnizate de cel dintai, in calitate de sef al serviciului de informatii al Ministerului de Interne in Ilfov.
Vlad Mihai, ofiter, seful Serviciului de Informatii si Protectie Interna (SIPI) Ilfov, este acuzat de infractiunea de folosire, in orice mod, direct sau indirect, de informatii ce nu sunt destinate publicitatii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite, prevazuta de art. 12 lit. b din legea 78/2000, in forma continuata
George Balan, procuror, membru al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), este acuzat de infractiunea de complicitate la infractiunea sus mentionata, in forma continuata, iar Marcel Sampetru de instigare.
In rezolutia de incepere a urmaririi penale intocmita de procurori se arata ca exista date si indicii temeinice ca, in perioada martie – iunie 2012, invinuitii Vlad Mihai, George Balan si Marcel Sampetru au exploatat in interes personal informatiile furnizate de cel dintai, in calitate de sef al serviciului de informatii al Ministerului de Interne pe judetul Ilfov.
Avand in vedere stadiul anchetei, nu se pot furniza mai multe detalii, in acest moment.
In conformitate cu practica de comunicare a DNA, care are in vedere caracterul preponderent nepublic al anchetei penale si asigurarea garantiilor procesuale ale persoanelor vizate, precizam ca prezentul comunicat reprezinta singura modalitate in care institutia a oferit mass media informatii legate de investigatia penala aflata in desfasurare.
La data de 11 iulie 2012, celor trei persoane invinuite li s-au adus la cunostinta acuzatiile in conformitate cu prevederile art. 6 alin. 3 Cod de procedura penala.
Procurorii George Balan si Marcel Sampetru, de la Consiliul Superior al Magistraturii, beneficiind de sprijinul unor persoane din mediul politic, nu s-au sfiit sa recurga la mijloace mai degraba intelegerilor de tip mafiot, pentru a accede la functiile pe care si le doreau, sustin anchetatorii DNA.
Comentarii
  • *) SUPERFEMEI.NET :Matrimoniale.Filme.Jocuri.Aventuri in orasul tau.Webcam si alte.Destinat Adultilor

    2) PUBLIEST.INFO (AVEM NOUTATI) Haine.Incaltari.Telefoane.Turism.Cosmetice.Produse pentru Slabit si multe oferte sau reduceri.

    3) LIVE-FOR-LOVE.INFO un alt fel de site pentru ADULTI.

Adauga un comentariu