Local

Judecatoarea Georgeta Buliga, condamnata la 4 ani si jumatate de inchisoare

Publicat: 20 mai 2011
1

Curtea de Apel Bacau a decis ca judecatoarea Georgeta Buliga, acuzata de luare de mita si trafic de influenta, sa ispaseasca o pedeapsa de 4 ani si 6 luni de inchisoare. Magistratul iesean a primit 3 ani de inchisoare pentru trafic de influenta si 4 ani si 6 luni pentru luare de mita. Fostul magistrat va executa pedeapsa cea mai mare. Totodata, judecatorii au dispus confiscarea sumei de 4.000 de euro si mentin sechestrul asigurator. Buliga a mai fost obligata la plata unor cheltuieli de judecata în suma de 4.000 de lei. Sentinta data ieri de Curtea de Apel Bacau poate fi atacata cu recurs în termen de 10 zile.
In acest proces, Liviu Popescu, mituitorul judecatoarei, a fost condamnat de la primul termen de judecata la un an si jumatate de inchisoare cu suspendare pentru dare de mita. „In perioada februarie – martie 2010, inculpata Buliga Georgeta, judecator la Curtea de Apel Iasi, a pretins si primit de la învinuitul Popescu Liviu suma de 4.000 euro, sustinand ca banii sunt pentru doua judecatoare din cadrul Curtii de Apel Iasi, si a pretins o alta suma pentru sine, al carei cuantum nu l-a precizat. Buliga Georgeta si celelalte doua judecatoare faceau parte din completul învestit cu solutionarea unui dosar civil referitor la partajarea pe cale judiciara a bunurilor apartinand învinuitului Popescu Liviu si fostei sale sotii, dosarul fiind în stadiu de recurs”, au precizat procurorii. „Banii au fost pretinsi pentru ca Popescu Liviu sa obtina o solutie favorabila în procesul de partaj ce viza, în principal, un apartament în municipiul Iasi, un teren în judetul Iasi si doua autoturisme. In conditiile în care Judecatoria Iasi si Tribunalul Iasi constatasera ca fosta sotie a învinuitului Popescu Liviu avusese o contributie de 90 la suta în dobandirea bunurilor comune si îi fusesera atribuite o mare parte din acestea, la data de 12 martie 2010, completul din care facea parte Buliga Georgeta a modificat în tot aceste hotarari, dand castig de cauza lui Popescu Liviu”, se mai precizeaza in comunicatul emis de DNA Bucuresti.
Oamenii legii sustin ca, dupa prima transa, judecatoarea ar fi pretins in continuare alti bani. „Ulterior pronuntarii acestei decizii, Buliga Georgeta i-a mai pretins lui Popescu Liviu înca 1.000 euro, sustinand ca banii sunt pentru una dintre membrele completului de judecata. La data de 26 noiembrie 2010, Popescu Liviu a remis inculpatei suma de 1.000 euro pentru colega sa de complet, acceptand pentru sine suma de 3.000 euro pentru «ajutorul» dat în obtinerea hotararii”, au completat anchetatorii.

Comentarii
  • curatenia continua la trib jud iasi dupa judecatoarea buliga georgeta urmeaza altii….si judecatorul radu dumitru tarniceriu care deja a primit o adresa de la cotroceni cu privire la ingerinta sa in hotaririle judecatorilor mai tinerila deciziile in legatura cu leg. 221/2009.

  • dna judecator a facut cumva parte dintr-un complet care a anulat o hotarare de guvern prin care guvernul Tariceanu vroia privatizarea prin licitatie cu strigare a unei societati comerciale de stat ?

  • Si care este povestea…? Pana la urma o sa primeasca si ea o pedeapsa cu suspendare si o pensie NESIMTITA, de cel putin 10000 lei si cam asta este adevarul din spatele acestei justitii!

  • DE NECREZUT,NU/MI VINE SA CRED,CA JUSTITIA FACE ASA CEVA.POATE E DOAR O PACALEALA,FAPTUL CA JUSTITIARII CONDAMNA UN CONFRATE DE AL LOR.FIE EL ,CORUPT,HOT ,MINCINOS CA TOTI JUSTITIARII DEALTFEL.POATE A FOST JUDECATA IN ALTA TARA DE S/A DAT ACEST VERDICT,CA IN ROMANIA ERA AVANSATA SI MAI PRIMEA SI DESPAGUBIRI

Adauga un comentariu