Eveniment-Social

Judecatorii ar putea decide daca Astarastoae ramane rector la UMF

Publicat: 17 oct. 2012
1

@ In cursul zilei de maine se va judeca un nou termen in dosarul in care Astarastoae contesta decizia inspectorilor Agentiei Nationale de Integritate, prin care a fost declarat incompatibil

Avand in vedere ca procesul in care rectorul UMF Iasi a contestat decizia Agentiei Nationale de Integritate prin care a fost declarat incompatibil s-a amanat de mai multe ori, sunt sanse ca in cursul zilei de maine, magistratii sa ia o decizie finala. Desi este vorba despre un proces relativ simplu, a trecut un an, iar judecatorii nu au luat inca nicio decizie. Procesul sufera amanari ciudate. Magistratii aproba tot felul de interventii in proces ale unor persoane a caror legatura cu cauza respectiva este greu de banuit. Reamintim ca Agentia Nationala de Integritate a decis ca Astarastoae a incalcat legislatia privind regimul incompatibilitatilor, deoarece cat a condus UMF Iasi, a avut si functii de sef la alte institutii publice cum ar fi IML sau Colegiul Medicilor. „In concluzie, domnul Astarastoae, incepand cu data de 13.01.2011, se afla in stare de incompatibilitate intrucat a incalcat prevederile articolului 215 alin3. din Legea 1/2011 referitoare la obligatiile ce ii reveneau in calitate de rector si prevderile art.441 alin 1 din Legea nr.95/2006 referitoare la incompatibilitatile de conducere ale Colegiului Medicilor din Romania deoarece a exercitat simultan atat functia de rector al UMF Iasi cat si functii de conducere la IML Iasi, Colegiul Medicilor, Casa Nationala a Asigurarilor de Sanatate etc.”, se arata intr-un proces verbal intocmit anul trecut de Agentia Nationala de Integritate.
In cazul in care Astarastoae va pierde procesul, acesta va renunta si la scaunul de rector al UMF Iasi.

Comentarii
    • oaie sterilizata esti tu cocosatule pomanagiu care esti,astara va ramine rector in ciuda ta si a poponautilor de ziarici;bai hahalerelor nu va mai luati de oamenii destepti din tara asta ca de aia sintem in rahat,timpiteilor;lasati valorile neamului sa conduca tara si nu toti plagiatorii,cacaraii,mediocrii si sfertodoctii ca voi si ceilalti.

Adauga un comentariu