Local

Judecatorii au audiat ieri un martor cheie in dosarul Scanteia

Publicat: 09 iun. 2011
1

@ Martorul audiat ieri de judecatori este un fost angajat al firmei care detinea microbuzul implicat in accident @ Barbatul a declarat ca acel mijloc de transport a stat mai mult prin service si in garaj din cauza defectiunilor

Un barbat care fusese angajat fictiv la Valcris Trans SRL, firma implicata in moartea celor 14 oameni in accidentul de la Scanteia, a fost audiat ieri de judecatorii de la Tribunalul Iasi. Florin Iacob, fostul angajat al firmei Valcris Trans SRL, a sustinut ca semnatura sa de pe acel contract este falsa si ca a fost inregistrat in mod dubios, nelegal, la Inspectoratul Teritorial de Munca in martie 2009. El le-a spus judecatorilor ca, in anul 2008, a fost angajat cu acte in regula la firma, insa ulterior a renuntat. A furnizat si o informatie extrem de importanta in ceea ce priveste mijlocul de transport izbit de tren. „Acel microbuz a stat mai mult prin service sau in garaj, pentru ca se defecta destul de frecvent. Nu stiu daca soferul lucra sau nu la firma. L-am mai vazut de cateva ori pe acolo, insa nu stiu ce statut avea”, a declarat Florin Iacob.
Accidentul a avut loc pe 14 august, la o trecere la nivel cu calea ferata din comuna Scanteia. Soferul microbuzului in care se aflau 16 persoane nu a fost atent la culoarea rosie a semaforului si nici la semnalele acustice si a incercat sa traverseze. A fost izbit in plin si tarat pe o distanta de cateva sute de metri. Scenele erau de-a dreptul terifiante: cadavrele pasagerilor erau imprastiate printre sinele de cale ferata sau prinse in mormanul de fiare contorsionate. Din acest accident au scapat cu viata doar doua persoane. „El numara spaga. Vroia sa vada cat i-a iesit lui. Era cu banii in mana si numara sa vada cat i-a ramas lui. Era cu spatele la tren. Noi am vazut trenul la 25 de metri si am tipat cat am putut sa faca ceva. Atunci el s-a panicat si nu a mai stiut ce sa faca. Ne-a izbit in plin. Eu eram pe un loc mai in spate si, cand am vazut trenul, am scos piciorul prin geam pentru a crea un gol care sa-l apere pe nepotelul meu. Era un copil de 10 ani, foarte istet si nu merita sa fie in acel microbuz”, a spus Viorel Chelaru, unul dintre supravietuitori.
Oamenii sunt foarte nemultumiti ca procesul treneaza si ca cei vinovati nu sunt condamnati mai repede. Pentru ca soferul a decedat la scurt timp dupa accident, acum sunt judecati administratorii firmei care detinea microbuzul.

Adauga un comentariu