Stiri

Judecatorii au hotarat: adoptia Sorinei ramane valabila

Publicat: 11 iul. 2019

Cererea de revizuire a adoptiei internationale in cazul Sorinei, fetita din Baia de Arama adoptata de un cuplu din SUA, a fost respinsa joi de magistratii Curtii de Apel Craiova. Adoptia ramane astfel valabila, relateaza Mediafax. Decizia instantei este definitiva.

Procurorul general ceruse Curtii de Apel Craiova revizuirea deciziei civile prin care s-a dispus incuviintarea adoptiei internationale a Sorinei. Sorina a fost luata, pe 21 iunie, de catre procurorul de caz din locuinta familiei asistentei maternale din Baia de Arama, unde locuia de la varsta de un an si doua luni. Procurorul, insotit si de un psiholog si un asistent social de la Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) Dolj, a descins cu mascatii la familia respectiva pentru a efectua o perchezitie domiciliara, pe motiv ca fetita era adoptata de familia, iar asistentul maternal nu mai avea dreptul sa o detina pe Sorina.

In imaginile inregistrate de sotul asistentei maternale apare fetita de 8 ani, care plange si se zbate, iar la un moment dat fetita este tarata de catre procurorul care a coordonat interventia. Acest caz a generat un val de nemultumiri legat de modul de interventie, fetita fiind luata impotriva vointei ei.loading...

Adauga un comentariu