Local

Judecatorii au refuzat sa-i aresteze pe hotii de lemne prinsi de procurori

Publicat: 17 ian. 2016
1

Sambata, magistratii de la Judecatoria Iasi au respins cererea procurorilor de arestare preventiva a cinci barbati care au fost retinuti de procurori pentru infractiunile de taiere fara drept de arbori, furt de arbori, complicitate la taiere fara drept si uz de fals.

Ioan Onofrei, Constantin Vezeteu, Ioan Opariuc, Neculai Glodeanu si Costica Cioaba au stat o noapte in spatele gratiilor, dupa ce au fost retinuti in urma unei actiuni spectaculoase, organizate vineri dimineata. A fost folosit inclusiv un elicopter din dotarea Ministerului Administratiei si Internelor. Intreaga actiune a fost coordonata de procurorii din cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Iasi. Chiar daca cei cinci mentionati nu au fost arestati, actiunea i-a speriat cu siguranta pe cei care se ocupa cu defrisarea padurilor din judetul Iasi. Judecatorii i-au lasat in libertate pe cei cinci inculpati, insa le-au impus masura controlului judiciar. Este o actiune laudabila, avand in vedere lupta impotriva defrisarilor ilegale. Au fost efectuate 11 perchezitii in Tibana si in Madarjac, in urma carora au fost ridicate: 125 mc de material lemnos in valoare de 43.534 lei, obiecte si instalatii de taiere si de debitare a materialului lemnos, dar si documente de insotire.

„Urmeaza a fi efectuat un inventar al suprafetei de padure, in vederea efectuarii unui calcul volumetric si valoric al pagubelor produse padurii dupa diametrul la cioata, de catre organele abilitate in acest sens, putandu-se estima o valoare foarte mare a prejudiciului total, avand in vedere imaginile de ansamblu surprinse de la inaltime”, au precizat procurorii din cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Iasi. Audierile din acest dosar au inceput vineri dimineata si s-au terminat a doua zi.

Click aici pentru a vedea imagini foto, video.

Comentarii
  • Asta s-o credeti voi ca hotii s-au speriat Ei stiu sa aleaga momente de actiune. De exemplu, cind cei care au efectuat controlul, „bugetari de profesie”, sarbatoreau victoria, adica simbata seara, la adapostul intunericului, prin punctul Vama- Popesti, au iesit din padurile Madirjacului intr-un interval de douazeci de minute un ditamai camion cu busteni si trei auto utilitare cu lemne ttaiate pentru foc.Asta da supraveghere a padurilor impotriva hotilor de lemne.Si-apoi cit Constantin Stoica, seful de post de la Tibana va coordona reteaua de hoti de lemne, informatia va ajunge intr-un timp scurt acolo unde trebuie. Asta numai in Romania se poate intimpla.

  • Jos cu judecatorii corupti!
    Avem nevoie de lege si ordine! Daca legea exista, de ce nu se respecta?
    FURT = PUSCARIE. CORUPTIE = PUSCARIE, bagati judecatorii la puscarie! Atatia oameni si-au dat interesul ca sa prinda hotii de lemne ce atenteaza la siguranta nationala (aerul pe care-l respiram cu totii) si judecatorii ii lasa liberi? VREM JUSTITIE DREAPTA!!! jos judecatorii corupti!!!

Adauga un comentariu