Actualitate

Judecatorii au respins externarea „teroristului” care a vrut sa arunce in aer Corpul A

Publicat: 21 aug. 2019

Individul acuzat ca ar fi incercat sa arunce in aer Corpul A al cladirii din Copou, Iasi, nu se va intoarce deocamdata acasa. Astfel, astazi. magistratii din cadrul Judecatoriei Iasi au dispus mentinerea masurii internarii medicale in cazul lui Oliver Florin Stan. La unul dintre termenele cauzei, instanta a decis efectuarea unei anchete sociale, pentru a analiza daca se impune externarea acestuia. Oliver Stan a cerut in repetate randuri inlocuirea internarii medicale cu un tratament urmat acasa, dar a fost refuzat de judecatori. 

Oliver Stan, ieseanul care a vrut sa detoneze o bomba intr-o facultate, vrea sa fie eutanasiat: "Ii invidiez pe cei de la Auschwitz"

Amintim ca, pe 8 iulie 2013, Oliver Stan a intrat intr-o sala in care 41 de studenti sustineau examenul de licenta, inarmat cu o bomba improvizata dintr-un proiectil gasit pe un camp. Barbatul a strigat ca o va detona si a cerut sa vina Politia, insa a fost imobilizat de doi studenti. Atunci, doctorii au hotarat ca Stan nu a avut discernamant. Barbatul, care sufera de schizofrenie paranoida, a spus ca a recurs la acel gest deoarece voia sa-si faca descoperirile cunoscute. 
Problemele lui Stan cu oamenii legii au inceput pe 19 mai 2006, cand acesta a decis sa se posteze in genunchi, vreme de sapte zile, in fata Mitropoliei Moldovei si Bucovinei. Acesta a fost amendat atunci pentru cersetorie, iar el a contestat la Judecatoria Iasi sanctiunea primita din partea Politiei Locale. Pe 12 iulie 2006, magistratii Judecatoriei Iasi au admis in parte plangerea formulata de Oliver Stan si au decis schimbarea sanctiunii aplicate de Politia Locala, din amenda, in avertisment. 

Totusi, acest lucru nu l-a multumit pe iesean. Stan a formulat recurs la Tribunalul Iasi, considerand ca politistii nu aveau vreun motiv intemeiat pentru a-l sanctiona. Intr-un fel, acesta a prefatat ce avea sa se intample in iulie 2013, dand vina pe oamenii legii: „Politistii voiau sa ma duca si sa ma lase pe un camp din afara orasului, ca sa nu ma mai pot intoarce, dar, in cele din urma, au gasit solutia de a ma duce dupa gratii, la Spitalul Socola, adica intr-un loc mai rau decat puscaria. Intentionez sa continui lupta mea sociala. Voi avea iarasi probleme cu Politia!”. 

 

 loading...

Comentarii
  • miar place sa aud o bubuiala in special la facultatea de drept,deoarece acolo sant odraslele magistratiilor in special,sa aud asa vreo 80,120 de studenti morti,viitori magistrati,pulițai ai romaniei,dar navem noi bucuria asta

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit