Local

Judecătorii ieşeni au decis: Florin Vais alias „Regele cocainei” rămâne în arest. Ce se întâmplă cu complicele său

Publicat: 17 sept. 2020
Interlopul ieșean Florin Vais rămâne în arest
Interlopul ieșean Florin Vais

Miercuri, 16 septembrie 2020, magistraţii ieşeni au hotărât ca Florin Vais alias „Regele cocainei” să rămână în arest. Interlopului i se menţine măsura arestului preventiv. Complicele său, Vasile Avram, este judecat în arest la domiciliu. Reamintim faptul că cei doi sunt acuzaţi că ar fi adus cocaină la Iaşi din Italia. Florin Vais este cercetat pentru o serie de tranzacţii de acest fel, iar Vasile Avram i se impută că a transportat droguri, la sfârșitul anului 2019.

Florin Vais a fost anchetat de procurorii din cadrul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) Iași. Aceștia au dispus trimiterea în judecată a lui Florin Vais, supranumit „Regele cocainei”, sub acuzația de trafic de droguri. În același dosar, anchetatorii l-au trimis în fața instanței și pe Vasile Avram. Acesta se află acum în arest la domiciliu. Cunoscut ca apropiat al clanului Corduneanu, Florin Vais a fost săltat de oamenii legii în urmă cu câteva luni, după ce aceștia din urmă au efectuat cinci percheziții în Iași și Botoșani.

Cum a ajuns Florin Vais în spatele gratiilor

Totul a pornit de la o acțiune a ofițerilor de la Combaterea Criminalității. Ieșeanul a fost ridicat în momentul în care ar fi luat un colet care venea din străinătate. Astfel, oamenii legii au așteptat ca un autocar ce venea pe ruta Spania – Italia – România să ajungă în Iași. În autocar se afla un colet în care se găseau piese de mașini, iar, în interiorul lor, se afla ascunsă cocaina. Anchetatorii au precizat că, în noaptea de 7 spre 8 decembrie 2019, polițiștii de combatere a criminalității organizate din Iași au organizat o acțiune de prindere în flagrant a unui ieșean bănuit de trafic de droguri de mare risc.

A fost prins în flagrant de procurorii de la DIICOT

Florin Vais, în vârstă de 42 de ani, a fost surprins în flagrant delict în timp ce ar fi primit un colet care ar fi conținut droguri de mare risc. „În vederea documentării activității infracționale a acestuia, pe data de 8 decembrie, polițiștii au efectuat cinci percheziții domiciliare, pe raza județelor Iași și Botoșani. Cinci persoane au fost duse la audieri, iar față de bărbatul de 42 de ani, cercetat pentru introducere în țară de droguri de mare risc și trafic de droguri de mare risc, procurorii din cadrul DIICOT Iași au dispus reținerea pentru 24 de ore”, au menționat la vremea respectivă procurorii DIICOT Iași.

Florin Vais a declarat că printre cei care au consumat substanțele interzise se regăsește și un patron de firmă de videochat

Vais a declarat în fața procurorilor din cadrul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) Iași cum a primit substanțele și cui i le-a dat. Printre cei menționați la audiere se regăsește și numele unui cunoscut patron de firmă de videochat din Iași, Costin Bodea.

„Cu ocazia cumetriei organizate de numitul U.M., i-am oferit cu titlu de cadou cantitatea de 3 grame de cocaină. (…) Am mai oferit numitului Bodea Costin o cantitate mică, pe care a consumat-o de față cu mine”, a spus Florin Vais în fața anchetatorilor.

Alte probleme în instanță

Florin Vais alias „Regele cocainei” are, mai nou, și alte probleme în instanțele de judecată. Recent, acesta a fost acționat în judecată de către soția sa. Femeia le cere magistraților din cadrul Judecătoriei Iași să admită cererea de divorț formulată de ea. Cei doi au împreună un copil în vârstă de 12 ani.

Comentarii
  • Smecheri de carton. Un alt no name si nici macar al Iasiului, ca este parvenit la noi. Te dai o tura cu Cordunenii (alti haiduci needucati si aia), mai tragi o poza cu Nelson (bosorogul ala besinos care copii dau donatii sa traiasca) si gata, te vezi mare coiot ugly de Iasi. Am spus si ma repet, orasul Iasi nu mai are demult zmei. Unii au crapat, altii sunt tot la bulau, altii mai sifoneaza ca sa traiasca de pe-o zi pe alta, altii tac din gura si merg chitic si asa mai departe.
    PS: Mai nou vad ca zmeii s-au mutat pe Youtube …

  • ce fata de maimuta are acest vierme, acest gunoi, aceasta latura venita din zona nemtului. iar nevasta aia a lui o corva inascuta!!! acu si lui nea’ Lica cred ca ii este dor de tine….

  • Cate persoane a distrus acest nenorocit prin vinzarea de droguri…sper ca si fiica-sa sa se apuce de consum de coca….sa vada si ea cum este!!! Era zmeu prin Iasi cu porsche, cu mercedes…sfida pe toti

Adauga un comentariu