National

Judecatorii ieseni l-au condamnat la inchisoare pe fostul sef CJ Vaslui

Publicat: 15 nov. 2013
1

Curtea de Apel Iasi l-a condamnat la un an de inchisoare cu suspendare pe fostul presedinte al Consiliului Judetean Vaslui din perioada 1996-2004, Ion Manole, pentru conflict de interese si fals in declaratii, infractiuni comise in perioada in care acesta a ocupat functia de director administrativ al Spitalului Judetean Vaslui, intre 2007 si 2010, scrie Mediafax.

Manole este acuzat ca, in calitate de director administrativ al Spitalului Judetean de Urgenta Vaslui, a avizat 14 contracte privind achizitia unor bunuri de la o firma la care el si sotia sa erau asociati.

Potrivit rechizitoriului prezentat in instanta de procurori, Ion Manole a avizat, in perioada 7 aprilie – 21 decembrie 2008, 14 contracte de achizitii produse, printre care arbusti, plante ornamentale, insecticide, substante chimice pentru dezinsectie si deratizare, in valoare totala de 69.092 lei, de la o societate comerciala la care atat el, cat si sotia sa, Elena Manole, erau asociati.

„Pentru toate aceste achizitii, inculpatul a urmat procedura de achizitie directa, valoarea produselor din cadrul fiecarei achizitii nedepasind echivalentul in lei a 15.000 euro, valoare de la care este obligatorie parcurgerea unei alte proceduri de achizitie”, se preciza in rechizitoriul procurorilor.

Totodata, anchetatorii sustin ca Ion Manole nu a trecut in declaratia de interese completata in martie 2010 calitatea lui si a sotiei sale de asociati la societatea cu care Spitalul Judetean de Urgenta Vaslui avea relatii comerciale.

Decizia de condamnare a lui Manole, data joi de Curtea de Apel Iasi, nu este definitiva, putand fi atacata cu recurs.

Ion Manole a fost director administrativ al Spitalului Judetean Vaslui in perioada 2007-2010, in prezent ocupand functia de director executiv al Camerei Agricole Judetene, insituttie aflata in subordinea Consiliului Judetean Vaslui.

Adauga un comentariu