Actualitate

Judecatorii, speriati de un jaf de miliarde de la Cuza

Publicat: 11 mart. 2012
1

@ Dosarul casierei care a jefuit Universitatea Al. I. Cuza va fi reluat de la zero @ Este a doua oara cand instantele superioare trimit dosarul la rejudecare la prima instanta @ Astfel, pedeapsa de patru ani si jumatate, aplicata casierei, a fost radiata de judecatori

Magistratii de la Curtea de Apel Iasi au decis ca dosarul privind jaful de peste 2 miliarde de lei vechi comis de o casiera a Universitatii Al. I. Cuza din Iasi sa fie rejudecat la Judecatorie. Initial, femeia fusese condamnata la o pedeapsa de patru ani si jumatate de inchisoare pentru delapidare, insa acum dosarul va fi reluat de la zero. Acuzata a declarat recurs impotriva deciziei de condamnare, sustinand ca instanta de fond nu a respectat normele legale in momentul emiterii deciziei de condamnare. Astfel, magistratii de la instanta superioara au decis trimiterea dosarului inapoi pentru rejudecare. Este a doua oara cand dosarul se reia de la zero la Judecatoria Iasi.

Dupa noua ani la casieria FEAA, cu sute de milioane de lei vechi trecandu-i zilnic prin mana, Mihaela Iacob a hotarat intr-o zi sa foloseasca banii studentilor in interes personal. Potrivit rechizitoriului intocmit de magistrati, ea a reusit sa ia 220.253 de lei din banii institutiei. Nici macar sistemul informatizat utilizat de universitate pentru chitante listate la imprimanta printr-un program special nu a constituit un obstacol. Metoda gasita de casiera pentru pacalirea conducerii universitatii a fost schimbarea datei chitantelor inmanate studentilor. Astfel, in momentul in care isi plateau taxele de scolarizare, studentii primeau de la casierie o chitanta pe care era trecuta, nu ziua reala in care erau dati banii, ci o data ce corespundea saptamanii sau lunii urmatoare. Banii colectati de la studenti erau, astfel, preluati in interes personal de Mihaela Iacob, iar la data inscrisa pe chitanta erau predate sume achitate de alti studenti, care, la randul lor, primeau chitante ce nu trebuiau declarate decat peste cateva saptamani. Strategia a functionat pana in luna iunie 2007, cand un student nu a fost primit in examen pe motiv ca nu-si achitase datoriile catre universitate. Atunci, conducerea institutiei a declansat un control, care a scos la iveala modul de operare al Mihaelei Iacob. Dupa ce a ramas fara 2 miliarde de lei, conducerea universitatii a predat-o Politiei. In fata procurorilor, fosta angajata si-a recunoscut vina si a pus totul pe seama decesului sotului, preot in localitatea Valea Adanca. Ea a spus ca ramasese cu datorii la banci si nu avea cum sa le plateasca.

Comentarii
  • Incetul cu incetul judecatorii , parca sunt in stare sa o lase in libertate pe aceasta hoata de miliarde. Ba, femeile sunt singure si cu copii mici , fara nici un ban in casa , iar hoata asta s-a plimbat prin Europa cu banutii si sa distrat si acum vrea libera??????

Adauga un comentariu