Local

Judecătorilor ieșeni li s-a făcut milă de un pedofil. Magistrații au decis să-i micșoreze pedeapsa prădătorului sexual. Un copil de numai 5 anișori, traumatizat pe viață

Publicat: 22 sept. 2021
Un copil plângând și o sală de judecată
Magistrații ieșeni au decis micșorarea pedepsei primite de un pedofil, de la 5 ani, la 4 ani de temniță

Un pedofil a scăpat de o parte din pedeapsa primită inițial. Astfel, recent, magistrații din cadrul Curții de Apel Iași au admis apelul formulat de Cristinel Galiț împotriva sentinței emise inițial pe numele lui. De la 5 ani de pușcărie, prădătorul sexual va trebui să execute doar 4 ani de temniță

Judecătorilor ieșeni li s-a făcut milă de un pedofil. Magistrații au decis să-i micșoreze pedeapsa prădătorului sexual. Astfel, într-o decizie emisă recent, judecătorii din cadrul Curții de Apel Iași au dispus diminuarea pedepsei primite de Cristinel Galiț, de la 5 ani, la 4 ani de pușcărie, pentru agresiune sexuală.

„Instanța menține celelalte dispoziții ale sentinței penale apelate care nu contravin prezentei decizii. Deduce în continuare durata arestării preventive a inculpatului Cristinel Galiț, de pe 18 iunie 2021, la zi. Definitivă”, au precizat magistrații ieșeni.

Cristinel Galiț, acuzat de agresiune sexuală asupra unui copil de 5 anișori

Cristinel Galiț (43 de ani) a fost trimis în judecată la finele anului trecut, sub acuzația de agresiune sexuală.

„Pe 2 august 2020, în intervalul orar 8:00 – 13:00, profitând de faptul că părinții minorului R.C. i l-au lăsat în grijă pe acesta și pe cei doi frați ai săi, în vârstă de 7 ani, respectiv de 2 ani, la imobilul situat în municipiul Vaslui, inculpatul, cu scopul de a obține satisfacție sexuală, l-a atins pe minorul R.C., în vârstă de 5 ani, în zona abdominală și a fundului, l-a dezbrăcat de pantaloni, așezându-l pe burtă și atingându-l cu penisul în zona fundului”, au afirmat anchetatorii.

Victima le-a povestit părinților întreaga grozăvie

Oamenii legii au spus că Cristinel Galiț a fost de acord să aibă grijă de cei trei frați. Copiii s-au așezat pe patul din cameră, individul oferindu-le telefonul său mobil, pentru a se juca cu el.

„La un moment dat, inculpatul s-a apropiat de un minor și a început să-i facă masaj, strângându-l cu mâna de regiunea abdominală și de fund. Minorul s-a speriat și a fugit din cameră, strigând la acesta să-l lase în pace, urcând la etajul clădirii și fiind urmat de inculpat. Fratele în vârstă de 7 ani al victimei a ieșit după aceștia și i-a pândit, văzând cum inculpatul l-a dezbrăcat de pantaloni pe minor, continuând să-l atingă în zona fundului. Ulterior, minorul a reușit să fugă, intrând înapoi în cameră și ascunzându-se sub un pat. După câteva minute, victima a urcat pe pat, lângă frații săi, moment în care inculpatul a încuiat ușa de acces și, apoi, l-a dezbrăcat din nou de pantaloni, continuând să-i facă masaj în zona abdominală. Ulterior, minorul a fost așezat pe burtă de către inculpat, atingându-l cu penisul în zona fundului”, au adăugat anchetatorii.

Aceștia au mai stabilit că, în jurul orei 13:00, părinții celor trei copii au revenit la domiciliu, găsindu-i pe aceștia tot în camera lui Cristinel Galiț, iar unul dintre minori fiind dezbrăcat de la brâu în jos. Spre seară, în jurul orei 21:00, victima a mers la toaletă, iar, la ieșire, i-a spus mamei sale că îl doare fundul. Aceasta a discutat cu el, iar, după aproximativ două ore, i-a povestit că vecinul l-a dezbrăcat de pantaloni și i-a introdus penisul în fund, fiind vizibil afectat de cele petrecute.

Comentarii
  • acestor magistati nu le e rusine de sentinta data…4 ani ? !!! 4 ani… pai daca era nepotelul lor, copilul lor tot asa gandeau… 4 ani pt asa fapta?…5 era prea mult cumva? … rusine!

  • Dacă a-ți știi voi câți academici de ăștia sunt pedofili v-ati cruci. Cunosc personal un judecător care imi vine regulat ca si client si doreste sa ma pis in gura lui doar atât si plătește 500 de lei ora pe asemenea servici .

Adauga un comentariu