News Flash:

Judecatorul Andrei acuzat de nerespectarea legii

9 Ianuarie 2005
1119 Vizualizari | 0 Comentarii
•Sindicatul medicilor il acuza pe judecatorul Florin Andrei ca a emis o hotarare judecatoreasca fara a respecta legislatia in vigoare •Camera Medicilor a inaintat o cerere in instanta pentru modificarea statutului si infiintarea a doua filiale, cerere respinsa de instanta de judecata ca fiind neintemeiata •Conform legii, Judecatoria este obligata sa mentioneze in registrul special modificarile din statut, precum si schimbarile din componenta organului de conducere •Sindicatul Medicilor va cere o ancheta de la Ministerul de Justitie

Judecatorul Florin Andrei de la Judecatoria Iasi este acuzat de reprezentantii sindicatului medicilor ca a judecat un proces prin care se cerea modificarea statutului Camerei Medicilor si infiintarea a doua fialiale fara a tine seama de legislatia in vigoare. Camera Medicilor Iasi este o organizatie sindicala afiliata la Federatia Hypocrat. In urma Adunarii Generale a Camerei Medicilor, din data de 11 iunie 2004, s-a hotarat modificarea statutului si infiintarea a doua filiale, una la Universitatea de Medicina si Farmacie "Gr. T. Popa" si a doua la Serviciul de Ambulanta. Conform legislatiei in vigoare, organizatia sindicala este obligata sa aduca la cunostinta Judecatoriei unde s-a inregistrat, in termen de 30 de zile, orice modificare ulterioara a statutului, precum si orice schimbare in componenta organului de conducere. Conducerea sindicatului a depus o cerere in acest sens la Judecatoria Iasi, cu toate documentele anexate. De asemenea, legislatia in vigoare, obliga Judecatoria sa mentioneze in registrul special modificarile din statut, precum si schimbarile survenite in cadrul sindicatului. Presedintele completului de judecata, judecatorul Florin Andrei, a hotarat respingerea cererii formulata de Camera Medicilor ca fiind neintemeiata. Mai mult, Camera Medicilor a fost obligata sa plateasca taxa de timbru judiciar, desi in legislatie se specifica faptul ca cererile si actele de procedura ale organizatiilor sindicale in fata instantelor judecatoresti sunt scutite de aceasta taxa. Presedintele sindicatului medicilor, dr. Adrian Ciornei, sustine ca decizia Judecatoriei a fost adusa la cunostinta Camerei Medicilor dupa patru luni de zile de la eliberarea hotararii judecatoresti. "Judecatorul Andrei invoca nesolutionarea cauzei si face referire stricta la legea infiintarii fundatiilor. Judecatorul Andrei incalca grav legislatia in vigoare si da dovada ca nu cunoaste legea sindicatelor. Este un abuz clar din partea justitiei care incalca dreptul la asociere sindicala. Probabil, judecatorul nici nu a avut rabdare sa citeasca statutul sindicatului. Am fost obligati sa platim taxa de timbru, desi legea ne scuteste de acest lucru. Datorita incompetentei acestui judecator, activitatea sindicatului a fost perturbata", a declarat ieri presedintele Camerei Medicilor. Reprezentantii Camerei Medicilor vor depune recurs la decizia formulata de Judecatoria Iasi. De asemenea, un memoriu va fi depus la Ministerul Justitiei in care se va cere anchetarea cazului si la Inaltul Consiliu al Magistraturii.

An negru in sistemul sanitar

Presedintele Camerei Medicilor a tinut sa specifice ca anul 2004 a fost cel mai negru an din istoria sistemului sanitar din Romania. Fonduri insuficiente, lipsa materiale sanitare si medicamente, o parte din aparatura medicala a spitalelor este nefunctionala, bolnavii si medicii au scos bani din buzunar pentru medicamente si materiale sanitare, sunt doar cateva dintre problemele majore cu care s-au confruntat unitatile medicale in anul 2004. "Din cate am fost informati de forurile superioare din sistemul sanitar, banii care vor fi alocati anul acesta spitalelor sunt mai putini decat in anul precedent. Asta in conditiile in care s-a inregistrat o crestere de 15-20% a cazuisticii si a cazurilor foarte grave. Casa de Sanatate stabileste arbitrar bugetele spitalelor. Conducerea Casei nu a acceptat negocieri la intocmirea bugetelor spitalelor. Aplicand un stil dictatorial, conducerea Casei a impus directorilor de spitale sa semneze contractele cu sumele deja stabilite, fiind amenintati ca astfel nu vor mai primi nimic. De exemplu, in domeniul stomatologiei situatia este dezastruoasa, majoritatea cabinetelor fiind in pragul falimentului. Materiale dentare sunt foarte scumpe iar Casa de Asigurari deconteaza putini bani. Ne vom adresa tuturor forurilor de la Bucuresti, inclusiv Guvernului, pentru a cerceta deturnarea de fonduri a banilor asiguratilor", a declarat ieri dr. Adrian Ciornei, presedintele Camerei Medicilor.
Magda OLTEANU
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1318 (s) | 24 queries | Mysql time :0.014820 (s)