Local

Judecatorul Dan Anton a fost lasat in libertate! Magistratii au apreciat ca nu sunt probe suficiente!

Publicat: 17 feb. 2016
1

@ Surpriza in dosarul in care judecatorul Dan Anton este acuzat de comiterea mai multor infractiuni de coruptie @ Inalta Curte de Casatie si Justitie a considerat ca nu sunt suficiente probe pentru a fi tinut in arest la domiciliu @”Domnul judecator Dan Anton a facut dovada ca nu reprezinta un pericol concret pentru ordinea publica si nu impiedica in niciun fel buna desfasurare a procesului penal”, a declarat avocatul judecatorului iesean

Judecatorii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie au decis, in urma cu doua zile, sa respinga propunerea procurorilor de la Directia Nationala Anticoruptie (DNA) de a prelungi masura arestului la domiciliu pentru magistratul iesean Dan Anton. Acesta din urma le-a explicat judecatorilor ca nu reprezinta un pericol pentru ordinea publica, iar lasarea sa in libertate nu impiedica infaptuirea justitiei. Decizia data in urma cu doua zile este definitiva. Pe de alta parte, judecatorii au inlocuit arestul la domiciliu cu masura controlului judiciar. In motivarea data in prima instanta de Curtea de Apel Bucuresti, judecatorii apreciaza chiar si in legatura cu probele din dosar. Se arata ca probatoriul ar fi destul de slab raportat la acuzatiile aduse.

„Ieri, Inalta Curte a dispus in mod definitiv inlocuirea masurii arestului la domiciliu cu masura controlului judiciar pentru domnul Dan Anton, apreciind ca in urma administrarii probelor in faza de urmarire penala nu se mai impune mentinerea arestului la domiciliu. S-a considerat oportuna masura controlului judiciar pe timpul procesului penal. Domnul judecator Dan Anton a facut dovada ca nu reprezinta un pericol concret pentru ordinea publica si nu impiedica in niciun fel buna desfasurare a procesului penal, de asemenea, fata de perioada de peste 25 ani de magistratura, fiind o persoana educata si bine integrata social, atat Curtea de Apel Bucuresti, cat si Inalta Curte au apreciat ca cererea de prelungire a arestului la domiciliu nu este oportuna”, a declarat ieri avocata Mariana Stefan, aparatorul lui Dan Anton.

„S-a facut raportare la gravitatea acuzatiilor aduse si s-a apreciat ca exista un profund dubiu cu privire la acuzatiile aduse inculpatului, cum ar fi cea de dare de mita, constand in doua sticle de vin date unui paznic, instigare la abuz in serviciu a unor persoane pe care nu le cunostea, traficul de influenta, care pana in prezent nu este probat, cu atat mai mult cu cat domnul Dan Anton beneficiaza si de prezumtia de nevinovatie. Nu in ultimul rand, judecatorii au apreciat ca luarea masurii arestului preventiv nu se mai impune, pentru ca nu s-au administrat probe care sa-l priveasca pe domnul Dan Anton”, a mai precizat avocata. Tot acest dosar porneste de la denuntul facut de Constantin Gutu, fostul sot al amantei judecatorului Anton. Gutu nu s-a mai inteles cu Marina Moglan, dupa care, intre cei doi, a inceput un razboi pe viata si pe moarte. S-au atacat reciproc, numai ca, in anul 2014, Constantin Gutu a mers la DNA, pentru a povesti tot ce stia despre fosta sa sotie si despre implicarea judecatorului Anton. Un prim aspect analizat de procurorii de la DNA in referatul cu propunerea de arestare se refera la faptul ca judecatorul iesean ar fi promis ca intervine pe langa doua judecatoare de la Curtea de Apel Iasi, ca sa salveze de la inchisoare un traficant de tigari.

Comentarii
Adauga un comentariu