National

Judecatorul Lucian Netejoru, inca un mandat in fruntea Inspectiei Judiciare

Publicat: 15 mai 2019
1

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a validat in sedinta de astazi concursul pentru functia de inspector-sef al Inspectiei Judiciare si l-a numit pe judecatorul Lucian Netejoru pentru inca un mandat de trei ani in aceasta functie. Au fost 9 voturi "pentru", dintre cei 15 membri prezenti.

Asta ar putea fi sfarsitul carierei! Zi decisiva pentru Laura Codruta Kovesi

Votul din plenul CSM a avut loc dupa cereri respinse de abtinere a celor cinci membri ai comisiei de concurs, de amanare a dezbaterii si de anulare a concursului. Judecatorii Chis si Mateescu au invocat presupuse nereguli in organizarea concursului, solicitand anularea acestuia. Principala problema ar fi fost anularea fiselor de notare a doi dintre cei cinci membri ai comisiei de concurs. Bogdan Mateescu a adus in discutie inclusiv o statistica falsa despre actiunile disciplinare execitate de Inspectia Judiciara si respinse de sectiile CSM sau de ICCJ.

Judecatorul Lucian Netejoru a obtinut inca un mandat la sefia Inspectiei Judiciare, in urma concursului organizat pe 28 martie de Consiliul Superior al Magistraturii, el fiind unicul concurent. Netejoru a obtinut postul de inspector-sef al Inspectiei Judiciare cu punctajul maxim de 100 de puncte. Comisia de concurs a fost formata din Lia Savonea, Evelina Oprina, Victor Alistar, Andrea Chis si Florin Deac, insa punctajele oferite de ultimii doi au fost anulate.

Adauga un comentariu