Local

Județul Iași a ajuns pe locul 14 pe țară ca număr de noi infectări de coronavirus! Peste 100 de paturi erau libere la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași

Publicat: 28 apr. 2021
Ieșeni pe stradă, cu mască de protecție
Județul Iași s-a clasat pe locul 14 pe țară ca număr de cazuri noi de coronavirus. De la debutul pandemiei COVID-19 au fost diagnosticate 41.486 de persoane

Numărul de cazuri noi confirmate cu coronavirus a poziționat județul Iași pe locul 14 pe țară. Pacienții infectați cu coronavirus care ajung în stare gravă aveau ieri, 27 aprilie 2021, 15 locuri libere în secțiile de terapie intensivă din spitale, fiind diagnosticați cu COVID-19 un număr de 44 de persoane

În urmă cu o lună a fost raportată o creștere îngrijorătoare a numărului de cazuri de coronavirus, însă în prezent medicii spun că numărul pacienților diagnosticați cu coronavirus care au nevoie de internare a scăzut. Ieri, 27 aprilie 2021, județul Iași s-a poziționat pe locul 14 pe țară ca număr de cazuri noi depistate. Pe primul loc se situează municipiul București, iar pe ultimul loc, județul Călărași. De la debutul pandemiei COVID-19, până ieri, au fost confirmate 41.486 de persoane infectate cu coronavirus, iar numărul deceselor a ajuns la 827. Totodată, Direcția de Sănătate Publică (DSP) Iași a emis în total 41.880 de decizii pentru persoanele aflate în izolare și 42.533 de decizii pentru persoanele aflate în carantină.

15 paturi libere pentru pacienții care au nevoie de internare în secțiile de terapie intensivă

Ieri, 27 aprilie 2021, mai erau libere 15 paturi ATI în unitățile medicale din județul Iași: un pat ATI la Spitalul de Pneumoftiziologie, unul la Spitalul Municipal Pașcani, un pat ATI la Spitalul de Recuperare, două paturi ATI la Spitalul C.F. Iași, 4 paturi ATI la Spitalul de Neurochirurgie și 6 paturi ATI la Spitalul „Sf. Spiridon”. În spitalele suport COVID-19 mai erau libere 314 paturi: 111 paturi la Spitalul de Boli Infecțioase, 23 de paturi la Spitalul de Pneumoftiziologie, 9 paturi ATI la Spitalul Orășenesc Hârlău, 18 la Spitalul de Recuperare, 61 de paturi la Spitalul C.F. Iași, 3 paturi la Spitalul „Sf. Spiridon”, 24 la Spitalul Militar și 65 de paturi la Spitalul C.F. Pașcani.

Pe de altă parte, ieri erau ocupate 270 de paturi din care 58 erau cele din ATI. Referitor la numărul paturilor ATI ocupate, situația era următoarea: 9 paturi ATI la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase, 8 la Unitatea Mobilă de la Spitalul de Boli Infecțioase, 5 paturi ATI la Spitalul de Pneumoftiziologie, 5 la Spitalul Municipal Pașcani, 4 la Spitalul de Recuperare, 5 paturi ATI la Spitalul C.F. Iași, 15 la Spitalul de Neurochirurgie și 7 paturi ATI la Spitalul „Sf. Spiridon”.

Mii de ieșeni sunt izolați sau carantinați la domiciliu. Trei pacienți au decedat pe patul de terapie intensivă

Ieri, la nivelul Direcției de Sănătate Publică Iași, s-a raportat un număr de 799 de persoane care se aflau în izolare, iar 800 de persoane erau carantinate la domiciliu. La Spitalul Clinic „Dr. C.I. Parhon”, centru suport COVID-19 pentru bolnavii care au nevoie de asistență medicală de specialitate, ieri erau înregistrați 5 bolnavi confirmați pozitiv cu noul coronavirus. Pacienții urmează tratamentul prin dializă în stația din unitatea medicală. La Spitalul Clinic de Obstetrică și Ginecologie „Elena Doamna” Iași, centru suport COVID-19 pentru gravidele care au nevoie de asistență medicală de specialitate, era ocupat un pat ATI. De asemenea, în zona ATI COVID-19 de la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Sfânta Maria” Iași erau ocupate două paturi. În intervalul 26 – 27 aprilie 2021, la nivelul județului Iași au fost raportate trei decese din cauza infecției cu coronavirus în județ.

Peste 200.000 de vaccinări împotriva infecției cu coronavirus în patru luni de la debutul campaniei

În ceea ce privește solicitările de testare ale pacienților care prezintă simptomatologie specifică noului coronavirus, încărcate de medicii de familie pe platforma CAPESARO, în perioada 26-27 aprilie 2021, echipajele mobile au realizat 34 de recoltări la domiciliu: 22 de către DSP Iași și 12 de Serviciul Județean de Ambulanță Iași. Campania de vaccinare împotriva COVID-19, desfășurată la nivelul județului Iași, în cadrul centrelor pentru imunizarea populației, au fost efectuate 203.171 de vaccinări. Din acest număr total de persoane vaccinate, 126.149 au fost vaccinate cu prima doză și 77.022 cu cea de-a doua doză. Pe data de 26 aprilie 2021 au fost vaccinate 3.007 persoane, dintre care 2.553 de persoane au primit prima doză și 454 de persoane au primit cea de-a doua doză. De la începutul campaniei de vaccinare s-au înregistrat 322 de reacții adverse ușoare.

Adauga un comentariu