Eveniment-Social

Judetul Iasi ramane codas la retrocedari

Publicat: 24 nov. 2015
1

Primarii din judetul Iasi au fost luati la rost de reprezentantii administratiei judetene. Prefectul Dan Carlan s-a aratat nemultumit de faptul ca unitatile administrativ-teritoriale nu au finalizat inca procedurile legate de retrocedarile de terenuri si a cerut primarilor sa grabeasca acest lucru.

„Nu ne vin documentele pentru emiterea titlurilor de proprietate. Ar trebui ca primarii sa puna in functiune comisiile locale si de aceea trebuie sa urgentam finalizarea acestui proces. Ar fi timpul pentru acest lucru, iar primarii trebuie sa lucreze mai mult pentru dosarele de retrocedare. Ne dorim sa avem o situatie simpla pentru evidentierea tuturor persoanelor ce au fost validate de Agentia Domeniilor Statului. Pana acum, doar 20 de comune si-au indeplinit aceasta sarcina”, a mentionat prefectul Dan Carlan. Toate aceste detalii au fost prezentate intr-o sedinta ce a avut loc la Prefectura Iasi si la care au participat primarii din judet. La aceasta au mai participat si reprezentanti ai Oficiului de Cadastru si Publicitate Imobiliara Iasi (OCPI), Agentia Domeniilor Statului Iasi (ADS), Inspectoratul Judetean pentru Situatii de Urgenta Iasi (IJSU). 

Comentarii
  • cum sa nu fie codas la retrocedari iasul , daca primarii din judet si dragutele lor secretare nu mai contenesc cu emitere de falsuri si semnare in locul proprietarilor iar prefectura nu ia nici o masura sa stopeze acest fenomen .Aveti idee cum sunt AMENINTATI proprietarii care isi cer terenurile ????Daca doriti grabirea emiterii documentatiilor , mergeti in teren sa vedeti cu ochii vostri realitatea .

  • Situatia e mult mai grava de atat.
    Este si va fi codas atata vreme cat la prefectura nu se va face o triere si o improspatare a persoanelor care lucreaza pe fond funciar si vor fi aceleasi personae care gestioneaza situatia de ani si ani de zile de se cred niste zei, asa zisele juriste care habar nu au pe ce lume traiesc respectiv la oficiul de cadastru atata vreme cat nu se vor face angajari masive de personal pe criterii de competenta si vor ramane aceiasi baietasi interesati mai mult de cum sa solutioneze fetitele cadastriste decat sa solutioneze la timp dosarele oamenilor. La ADS este o singura domnita care isi da cat de cat interesul dar este retrograda si ea fiind cu lipsa de interes. Mai sunt la ADS niste tipi care joaca solitaire si asteapta salariul.
    Nu va merge baieti nicio traba daca nu se reorganizeaza complet aceste institutii. Au scos zeci de hotarari si regulamente si titluri ioc.

    • Toti salariatii din primarii si celelalte institutii ale statului trebuie schimbati iar o parte scosi definitiv pentru ca treburile sa mearga.Nimeni nu mai crede in Curtea de Conturi care acopera ilegalitatile din judet.

Adauga un comentariu