Eveniment-Social

Judetul Iasi va avea o marca speciala pentru produse

Publicat: 27 iul. 2016
1

Un consilier judetean a initiat un proiect de hotarare prin care judetul Iasi va avea o marca proprie pentru produsele alimentare si nealimentare. Consilierul judetean PMP Alin Aivanoaei a aratat ca proiectul prevede promovarea produselor traditionale din localitatile iesene, pentru o mai buna vizibilitate la nivel national si international.

„Am depus la registratura Consiliului Judetean Iasi un proiect ce are ca scop aprobarea marcii judetului Iasi. Prin acest proiect, propun crearea unei proceduri si a unei comisii de aprobare si autorizare a marcii judetene pentru produsele alimentare si nealimentare, implicit servicii care sa respecte standardele legale din perspectiva judetului Iasi. Marca judetului va fi un bun promotor al produselor si serviciilor din judetul Iasi, garantand satisfactia si calitatea adresata clientului”, a spus Alin Aivanoaei, consilier judetean PMP.

Proiectul de hotarare ar urma sa fie dezbatut in sedinta ordinara de plen ce va avea loc in cursul zilei de astazi. Pana in prezent, au fost identificate si 11 posibile denumiri pe care aceasta marca a judetului sa o poarte. Printre acestea se regaseste: „Din inima Iasului”, „De pe meleagurile Iasului”, „Sub soarele Iasului”, „Autentic de Iasi”, „D’ale Iasului”, „De la Iasi”, „Facut la Iasi”, „Iasi’ncearca”, sau” Buletin de Iasi”.

„In perioada cat am activat in executivul Consiliului Judetean Iasi, am promovat ideea sustinerii producatorilor locali, cum ar fi Piata de Duminica si nu numai, considerand ca posibilitatea promovarii produselor locale poate fi sustinuta si prin aplicarea unei marci judetene pe respectivele produse, care pe de o parte garanteaza calitatea, dar mai ales ca instrument strategic de marketing. Ii invit pe cei interesati la o dezbatere ce are ca scop stabilirea titulaturii marcii, in cadrul expunerii de motive existand un numar de 11 propuneri”, a mai precizat consilierul judetean PMP.

Adauga un comentariu