National

Juncker, criticat dur de un eurodeputat PSD

Publicat: 24 nov. 2015
1

Eurodeputata PSD Viorica Dancila, lidera europarlamentarilor social-democrati romani, a criticat la Strasbourg declaratiile presedintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, referitoare la regandirea arhitecturii europene si viziunea unei Europe cu doua viteze.

Uniunea Europeana nu poate sa gestioneze probleme precum saracia sau somajul tinerilor si nici sa se apere de amenintarile externe daca liderii sai iau in calcul fracturarea, a atras atentia deputata europeana, in cadrul unui discurs sustinut in plenul Parlamentului European, solicitandu-i presedintelui CE sa isi clarifice declaratiile.

Citeste si Jean-Claude Juncker vrea intensificarea relatiilor UE-Uniunea Economica Eurasiatica

„Cum mai poate Uniunea sa lupte eficient impotriva unor probleme esentiale precum saracia sau somajul in randul tinerilor daca reduce integrarea? Cum poate Uniunea Europeana sa se apere de amenintarile externe daca liderii sai iau in calcul fracturarea?”, a subliniat Viorica Dancila in cadrul apelului sau catre presedintele Juncker.

Deputata a facut referire si la planul de reformare a UE anuntat de premierul Marii Britanii, David Cameron, care, in opinia sa, ar aduce atingere drepturilor cetatenilor europeni ce muncesc in alt stat membru, si care a facut deja obiectul unui protest inaintat de grupul eurodeputatilor PSD:

Citeste si Jean-Claude Juncker solicita tarilor UE sa nu respinga refugiatii

„Astfel de declaratii, alaturi de cerintele Marii Britanii de restrangere a drepturilor migrantilor, transmit un mesaj nedorit intr-un context dificil, tocmai cand Uniunea are nevoie mai mult ca oricand de solidaritate si unitate”.

Jean-Claude Juncker a afirmat recent ca arhitectura europeana „ar trebui regandita” cu un grup de state care „actioneaza impreuna in toate privintele” si altele care se pozitioneaza „pe o orbita fata de acest centru”. Lidera europarlamentarilor PSD i-a solicitat acestuia sa-si clarifice viziunea si sa-si explice punctul de vedere exprimat:

Citeste si Juncker vrea sa reduca fondurile destinate statelor UE care refuza sa primeasca refugiati

„Consider ca presedintele CE are datoria sa isi argumenteze declaratiile, deoarece nu este deloc clara viziunea sa: nici care sunt cele doua viteze si nici ce reguli ar vedea pentru o Europa care functioneaza dupa acest principiu” a declarat Viorica Dancila in cadrul discursului sustinut in plenul Parlamentului European.

Adauga un comentariu