Sport

Juniorii A de la CSMS Iasi au promovat in Liga de Elita

Publicat: 29 mai 2016
1

La un an dupa ce a promovat cu juniorii B de la CSMS Iasi in Liga Elitelor, prof. Danut Cananau a reusit din nou aceasta performanta cu juniorii A. Desi a avut in componenta doar 3 jucatori nascuti in 1997, majoritatea fiind nascuti in 1998 si 1999, CSMS a facut un sezon perfect si a promovat in Liga de Elita dupa o disputa frumoasa cu o alta echipa ieseana, Liceul cu Program Sportiv.

CSMS a incheiat campionatul pe prima pozitie, cu 58 de puncte acumulate in 24 de meciuri (18 victorii, 4 remize si 2 infrangeri), in fata altor adversari valorosi precum LPS Iasi (locul 2), LPS Focsani (locul 3) si Chikszereda Miercurea Ciuc (locul 4). Disputa pentru promovarea in Liga Elitelor s-a dat intre CSMS si LPS Iasi, echipa lui Danut Cananau avand castig de cauza datorita celor doua victorii directe.

“A fost un sezon foarte bun pentru noi si ma bucur de aceasta performanta. Am intrat pentru al doilea sezon consecutiv in Liga Elitelor, anul trecut cu juniorii B, iar acum cu juniorii A. Este o mare bucurie si mare satisfactie profesionala pentru mine. Pentru sezonul urmator ne dorim o calificare in semifinale”, a declarat prof. Danut Cananau.

Trei juniori selectionati

Pe langa promovare, trebuie evidentiat si faptul ca echipa ieseana a avut jucatori monitorizati si selectionati pentru echipele nationale de juniori, astfel: Marian Tarsa la Under 18,  Vlad Danale si Adrian Moldovan la Under 17. Pe langa cei nominalizati deja s-au mai remarcat portarul de mare perspectiva Ianos Branza si jucatorii de camp Stefan Radu, Mare-Constantinescu Vlad si Valentin Baciu. In afara celor 3 jucatori nascuti in 1997, restul juniorilor vor putea juca si in campionatul viitor ei fiind inca juniori.

“Chiar daca echipa a fost in prim-plan, se remarca juniorii care sunt si in lotul echipei mari, mijlocasul Tarsa Marian si atacantul central Moldovan Adrian. Sunt tineri de viitor in echipa, de care trebuie sa avem grija pentru a creste frumos si pentru a duce fotbalul din Copou mai departe”, a precizat prof. Cananau.

Atac impresionant

Echipa ieseana a avut un atac impresionant in campionat, reusind sa inscrie 89 de goluri in 24 de meciuri. Din aceste 89 de reusite, 59 au apartinut trio-ului din atac format din jucatorii Moldovan Adrian (21 goluri), Vlad Danale (20) si Dodan Robert (18).

Lotul complet al echipei CSMS (in ordinea locului din fotografie):
Randul de sus: Prof. Danut Cananau (antrenor), Robert Dodan, Vlad Mare-Constantinescu, Bogdan Fantaza, Marian Tarsa, Gabriel Lohan, Ianos Branza, Adrian Moldovan, Cristian Sonea, Marin Condrea, Geani Amihaesii, Florin Trofin (preparator fizic);
Randul de jos: Constantin Ciobanu, Stefan Radu, Robert Asavoaei, Silviu Cerneutanu, Ionut Vacariu, Vlad Danale, Stefan Balan, Valentin Baciu, Ionut Florea, Vlad Alexa;
Au mai jucat: Claudiu Iftimie, Alexandru Radu, Lorin Buta,  Lucian Paraschiv, Adrian Dodan, Horia Pal, Alexandru Georgita si Calin Amironesei.





Adauga un comentariu