Politic

JURNAL DE CAMPANIE: Inceperea anului şcolar, marcată de Elena Udrea, Victor Ponta şi Klaus Iohannis; Efectul de bumerang al atacului lui Iohannis pe Educaţie

Publicat: 15 sept. 2014

Începutul noului an şcolar a fost marcată de principalii candidaţi la alegerile prezidenţiale. Victor Ponta a inaugurat ieri o grădiniţă în Dumbrăveni, jud. Suceava, fiind astăzi prezent la Colegiul Tudor Vladimirescu din Târgu Jiu, de unde a susţinut necesitatea introducerii manualelor digitale în sistemul educaţional românesc. Elena Udrea a anunţat că este de acord cu predarea religiei în şcoli, fiind de asemenea prezentă la un eveniment prilejuit de deschiderea noului an şcolar. Klaus Iohannis, cel care a lansat o serie de atacuri pe tema Educaţiei la adresa Guvernului, este victima unui efect de bumerang, mai multe voci din arcul guvernamental subliniind că primarul din Sibiu nu are niciun drept să se folosească de copii în campania electorală. Iohannis a deschis noul an şcolar în Sibiu. Udrea, lovitură la strategia Monicăi Macovei: este de acord cu predarea religiei în şcoli! O declaraţie făcută zilele trecute de candidata independentă Monica Macovei a făcut vâlvă în spaţiul public. Macovei s-a declarat împotriva predării religiei în şcoli, optând pentru varianta predării istoriei religiilor. Elena Udrea, preşedinta PMP, a declarat că, din perspectiva sa, religia trebuie predată în şcoala românească, în contextul în care tinerii au nevoie de repere morale, iar religia în şcoli „poate fi o garanţie a sănătăţii morale a acestui popor, prin promovarea valorilor şi perceptelor creştine”. Astăzi, 15 septembrie, candidata PMP a fost prezentă la un eveniment prilejuit de deschiderea noului an şcolar.

Ponta a inaugurat o grădiniţă în Suceava, a fost la deschiderea şcolii în Gorj şi declară război editurilor care se opun manualelor digitale. Duminică, premierul Victor Ponta s-a deplasat în Suceava, acolo unde a inaugurat grădiniţa din localitatea Dumbrăveni. Astăzi, Ponta s-a deplasat în judeţul Gorj, acolo unde a participat la festivităţile de începere a noului an organizate la Colegiul Naţional Tudor Vladimirescu din Târgu-Jiu. „În 2014 trebuie să trecem la educaţia viitorului. De peste 10 ani nu s-au mai făcut manuale noi. Avem nevoie de manuale actualizate şi digitale, pentru ca rezultatele de la şcoală să le folosească elevilor în viitoarele meserii”, a fost mesajul lui Ponta, care a subliniat nevoia manualelor digitale şi a condamnat atacul editurilor la noua politică a Guvernului României privind implementarea sistemului digital în educaţie.

Klaus Iohannis – atacat de adversari pentru că se foloseşte de elevi în campania electorală. După ce a lansat un atac la adresa contracandidatului său, Victor Ponta, pe care l-a acuzat că în ziua când îşi lansează candidatura (n.n. 12 septembrie 2014), „elevii din clasele I şi II nu au manuale”, Klaus Iohannis a primit replica unor voci din arcul guvernamental. Premierul Ponta a făcut aluzie la gafa comisă de Iohannis zilele trecute, întrebând dacă Iohannis este interesat de manualele lui Spiru Haret sau ale lui Dimitrie Bolintineanu, pe care Iohannis i-a confundat într-un discurs. Miniştrii Remus Pricopie şi Mihnea Costoiu i-au dat la rândul lor replica lui Iohannis, subliniind că „face rău şcolii româneşti”, respectiv că pentru Iohannis „funcția de profesor a reprezentat o modalitate de a face avere, nu o vocație, asta dacă ar fi să dăm crezare declarațiilor sale”. Klaus Iohannis a participat astăzi la deschiderea anului şcolar la şcoala nr. 18 din municipiul Sibiu. Candidatul ACL a ţinut să sublinieze că această şcoală este „una de cartier”, care s-a modernizat în ultimii ani sub mandatul său. Iohannis a transmis şi un sfat elevilor prezenţi la festivitate: „învăţaţi, învăţaţi, învăţaţi”.

În mediul online au apărut abordări ironice la adresa lui Klaus Iohannis, internauţii venind cu propria lor variantă de mesaj pe care l-a transmis preşedintele PNL cu ocazia începerii anului şcolar: „Alţii au investit în copii, în educaţia copiilor, noi am investit în imobile. Lucrurile sunt absolut simple, absolut transparente”, internauţii amintind astfel una dintre gafele candidatului ACL, care a explicat într-o emisiune TV faptul că are 6 case prin faptul că nu a trebuit să investească educaţia copiilor, aşa că a optat pentru investiţia în imobiliare. Sursa: EVZ.roloading...

Adauga un comentariu