Actualitate

Jurnalistul Iosefina Pascal, despre inteligență artificială, monitorizarea, controlul şi microciparea românilor, la BZI LIVE: „Este o problemă” – VIDEO

Publicat: 18 aug. 2022
_____ Vizualizări 1 Comentariu
Jurnalistul Iosefina Pascal despre inteligență artificială monitorizarea controlul şi microciparea românilor la BZI LIVE Este o problemă - VIDEO
Iosefina Pascal afirmă că nunta lui George Simion a fost un mijloc de promovare

Astăzi, 18 august 2022, a fost programată o nouă ediţie BZI LIVE alături de jurnalistul Iosefina Pascal. Invitatul a vorbit despre cel mai important subiect al momentul, şi nume monitorizarea, controlul şi microciparea românilor.

Iosefina Pascal a menţionat că totul a început treptat, iar problema continuă să se acutizeze.

„Treaba cu combaterea terorismului a început de pe vremea celebrului atac ale turnurilor gemene. De atunci a început cu percheziţii corporale la aeroport, doar că lucrurile s-au făcut tot de noi. Oamenii şi-au făcut identităţi false, lucrau la negru şi înjunghiau oamenii pe stradă. Ăia sunt adevăraţii teoristi, dar oamenii simpli au ajuns să fie monitorizaţi. S-a trecut la camerele de supraveghere care folosesc inteligența artificială”, a transmis Iosefina Pascal, în exclusivitate pentru BZI LIVE.

În altă ordine de idei, în cadrul emisiunii BZI LIVE, Iosefina Pascal a discutat și despre un eventual accident nuclear la centrala Zaporojie din Ucraina.

Ce spune Iosefina Pascal despre monitorizarea, controlul şi microciparea românilor

Jurnalistul Iosefina Pascal a discutat la BZI LIVE despre inteligenţă artificială şi despre softul pe care vrea România să-l implementeze. De asemenea, invitata a menţionat că în Marea Britanie începe ciparea avocaţilor pentru a rezolva cât mai rapid şi cât mai repede cazurile pe rol.

În acelaşi context, Iosefina Pascal afirmă că este de-a dreptul îngrijorător că se doreşte monitorizarea populaţiei, dar autorităţile nu sunt capabile să rezolve cazuri de forţă majoră.

„Camerele astea folosesc un soft, nişte algoritmi care sunt utilizaţi pe baza unor date introduse de agenţii de forţe de ordine, servicii secrete, instituţii guvernamentale. Problema e că vedem, cel mai celebru caz Caracal, noi nu putem depista un apel telefonic, mobilul de pe care a fost efectuat, cu toată tehnologia noastră. În România, Comisia Europeană a creat un program amplu şi s-au finanţat diverse activităţi, unele dintre ele benefice. Cele mai îngrijorătoare, pentru că nu avem încredere în autorităţi, din cauză că nu este reglementată inteligența artificială. Nimeni nu este tras la răspundere când se eşuează. Inteligenţa artificială nu este o entitate controlată, ci este implementată de oameni. E mai simplu să spui că e inteligență artificială. Este o problemă cu ciparea avocaţilor, în Marea Britanie se discuta asta pentru a rezolva mai multe cazuri, mult mai repede. Agenţiile de drept şi avocatură au spus că este îngrijorător că înseamnă o intruziune în gândurile oamenilor. Tu deţii controlul implantului, dar piesa este făcută de o companie şi nimeni nu-ţi garantează că nu-ţi poate prelua gândurile. Este vorba de etică”, a mai spus Iosefina Pascal.

De asemenea, incisivă jurnalista a discutat despre ideea a se implanta un cip unui om. Aceasta a menţionat că cipul potenţează capacitatea creierului, însă acea persoană poate fi controlată dacă autorităţile doresc acest lucru.

„Implantul potenţează capacitatea creierului. Sunt multe probleme pe ce înseamnă cipuri. Sunt şi cipuri de consum cum şi-a pus Buhnici ca să plătească la magazin sau să îşi deschidă casă. Tehnologia şi progresul trebuie să fie făcut pentru a îmbunătăţi viaţa omului. Ce înseamnă să plăteşti cu mâna şi nu cu cardul. Unde e progresul? Sunt bolizi de lux care se conectează la aplicaţie şi poţi să-ţi deschizi maşina de la distanţă. Prind la oameni pentru că ei s-au obişnuit să li se fie servit”, a ţinut să adauge jurnalistă.

Iosefina Pascal, despre programul Red Alert

Cunoscutul invitat a menţionat că România are în vedere introducerea unui program european care se numeşte Red Alert. Softul poate scana toate imaginile de pe camerele de supraveghere dintr-un oraş şi chiar transmite datele unui alt stat care deţin acest program.

„Programul european care finanţează proiectele, la nivelul agenţiilor militare s-a implementat un program numit Red Alert. În România, stat securist, de ce să aibă un soft de recunoaştere a violatorilor. Nimeni nu ştie câţi copii au dispărut, fiecare ştie datele lui. Să zicem că nu este un caz simplu de forţă majoră, atunci ai mandat şi atunci poţi folosi softul, scanezi imaginile de pe camere din tot oraşul şi vezi atunci. Îţi uşurezi munca într-un caz în care trebuie. Dar la noi e bătaie de joc. Poliţiştii de la noi nici măcar nu au şcoală.

România, nici măcar nu are implementat acest soft Red Alert, la nivelul poliţiei, nici măcar la nivelul SRI-ului. A fost discutat de acum 2 ani. Acum avem o problemă, cei care se ocupă de monitorizarea video a cetăţenilor prin recunoaştere facială, monitorizarea conturilor de socializare, inclusiv mesagerie, având aceste date, ei pot să-ţi blocheze contul. Mă uit pe YouTube şi văd că sunt unii, ăia sunt care au tricouri cu Puţin şi spun numai chestii bune despre el. La fel cum sunt aia care îl iubesc pe Zelenski. Mă întreb, ăştia străinii care îi fac osanale, pe ei nu-i închide nimeni. Cum e posibil?”, a mai menţionat Iosefina Pascal.

Iosefina Pascal: „De ce lucruri se ocupă SPP de fapt?”

În continuarea dialogului, Iosefina Pascal a discutat despre faptul că SPP a ajuns să aibă alte activităţi în afara domeniului său de activitate.

„Totul are legătură cu faptul că la noi avem servicii secrete, mai ales SPP. Ei se ocupă şi de cenzurarea şi monitorizarea românilor. Acum s-a ajuns la un nivel în care se poate analiza în timp real un video, de asta se închid live-urile. Totul este la mâna acestui soft implementat în România sub egida combaterii faptelor de violenţă, teorismului. Dar de era aşa se implementa la nivelul Poliţiei şi SRI. Dacă vrei să ai un control asupra imaginii şi vieţii tuturor românilor în spaţiul public online este o chestiune extrem de abuzivă.

SPP nu se limitează la demnitari şi protejarea acestora, şantajarea acestora. SPP filează ofiţeri SRI activi. Lucrurile sunt grave şi romanii trebuie să înţeleagă că sunt monitorizaţi de servicii secrete. Pentru ce era şi la cine a ajuns. Sunt conectate, dacă în Germania este sistemul Red Alert şi România îl are, datele pot ajunge oriunde. Cine se ocupă de soft? O companie nerelevantă care este deţinută de Irina Socol. Dosarul sistemului unic integrat, în dosarul ăla au fost condamnate mai multe persoane. Companiile SRI-ului și SIVECO au creat un dosar amplu din care procurorii l-au extras pe Duță şi l-au trimis la puşcărie. Doamna Socol după ce a denunţat şi s-a asigurat că a scăpat şi-a făcut alte firme, şi asta este una dintre ele. Practicile pe care le-au relevat procurorii şi ea însăşi prin autodenunţ sunt dubioase. Cum îi poţi da pe mână un sistem de supraveghere în masă. Un om corupt se ocupă de monitorizarea românului simplu. Nu se poate aşa ceva”, a conchis jurnalistul Iosefina Pascal.

Astfel, Iosefina Pascal susține că nu este de acord cu monitorizarea, controlul și microciparea românilor. De asemenea, ea susține că inteligența artificială trebuie să aduc plus valoare, nu să fie folosită pentru alte interese.

Comentarii
Adauga un comentariu